Annonce

Annonce

Svar: Mit barnebarn bliver altid ked af det når jeg/vi går


22. oktober 2010

Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære farmor

Hvor er det dejligt at høre, at I bedsteforældre er så meget omkring jeres lille barnebarn. Det er guld være for alle generationer :)

Det er helt normalt at børn kan græde, når de afleveres og også kan græde, når de hentes igen. På samme måde er det helt normalt, at børn kan græde, når nogen går, når der skal siges farvel til f.eks. bedsteforældre.

Det handler om at det er svært for børn at skifte situation. Det de oplever lige nu er hyggeligt og trygt, det er dejligt at være sammen med f.eks. bedsteforældrene og når I så skal gå, så er det svært at blive forladt, som er den følelse lillepigen godt kan have - lige i situationen.

Der går dog ikke ret lang tid, så bliver hun glad igen, glad for mor og far der er tilbage, glad for at lege, glad for de aktiviteter der nu sættes igang.

Det samme sker for mange børn når de afleveres i institution og det sker igen når de så skal hentes. ...


Annonce

... For igen har de det jo lige så godt, det er sjovt at lege og det er svært pludselig at skulle afbryde dette og tage hjem. Derfor oplever mange også samme protest og lidt gråd, når barnet skal hjem igen.

Man taler om at børn har et dobbelt-socialiseringsrum. Det er der, hvor de to verdener vuggestuen og hjemmet mødes eller hvor de forskellige verdener mellem at være hos bedsteforælde og skulle være hos forældre mødes.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det bedste I kan gøre er ikke at trække tiden ud, indføre et fast farvel ritual, hvor hun f.eks. vinker i vinduet når I kører og så bekræftes i at I jo ses igen, det er ikke slut og så få hende afledt, få hende sat igang med at lege og lave noget andet. Det er fint at anerkende at hun savner jer, næsten allerede inden I er ude af døren, men I skal ikke dvæle ved det og skal ikke gøre det til noget særligt, præcis som du også er inde på :)

Rigtig meget held og lykke med hende fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annoncer

Annonce