Annonce

Annonce

Svar: Bekymret svigermor


20. september 2010

Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Ws mor

Der er ingen tvivl om at farmor er glad for sit barnebarn og at hendes kommentarer og måde at reagerer på, udspringer af både bekymring og glæde over den lille dreng. Han betyder utrolig meget for hende og hun ved næsten ikke hvad hun skal sige og gøre, for at gøre det bedste for ham ... Derfor kommer hun også let til at overskride jeres grænser.

At hun gør det af en god mening, hjælper naturligvis lidt på det, men derfor er det stadig vigtigt at du ikke bliver ked af det og tager det til dig, som en kritik af dig som mor. Det kan føles sådan, men det er ganske givet ikke ment sådan.

Når din svigermor siger "han må være sulten, som han græder" så er det udtryk for hendes egen usikkerhed og egen manglende evne til at kunne handle. Hun kunne jo ikke give ham det du kan, hun kan ikke trøste og berolige ham som du kan og derfor står hun lidt usikkert, for hun bliver jo ked af at høre, at han er ked af det og intet er mere frustrerende end når børn græder og man ikke føler man kan hjælpe ...

Når hun siger "hvad nu hvis han taber kassen på de bare tæer" så er det naturligvis udtryk for at hun måske synes han skal have sko på, men det er også fordi hun godt ved, at hun jo ikke kan tillade sig netop at give ham sko på - fordi det er jeres dreng, jer der bestemmer. Hun kender altså godt grænsen og ved godt at hun skal holde sig på afstand.

Når hun lukker hunden ind i et andet rum, så er det naturligvis fordi hun vil være sikker på, at hunden ikke gør jeres dreng noget - hellere sikre en ekstra gang, for intet er mere vigtigt end jeres dreng, heller ikke hendes egen hund.

Man kommer altid længst med dialog og det er rigtig godt, et eller andet sted, at din mand og du er enige om at farmor overskrider nogle grænser. Derfor vil det være oplagt at det ikke kun er dig der tager en snak med hende om de problemer du oplever, men også at lade din mand tale med hende, I kan sætte jer og tale lidt om det alle tre.

Men igen - I skal ...


Annonce

... også overveje hvor grænserne går - for overdrevne bekymringer er ikke skadeligt for jeres dreng og der sker jo i princippet ikke noget ved, at farmor bekymrer sig, hun passer jo på ham :) Men udtalelser som gør jer kede af det og som får især dig til at tvivle på dine evner som mor, skal I naturligvis reagere på og tale med hende om.

Handler det om morfølelse og måden du gør ting på, så er det især vigtigt at din mand bakker op og støtter dig og det du gør 100 pct. Det er vigtigt at svigermor ved og mærker, at han jo netop har valgt dig som mor til sit barn, fordi han mener at du gør det rigtig godt. Hun er selv mor til ham og derfor er det vigtigt at hun ved, at han også synes du er en god mor for jeres fælles barn.

Problematikken kan opstå fordi du gør noget, som er markant anderledes end hun selv har gjort og det betyder at hun konfronteres med at ting kan gøres anderledes. I dette ligger også tanken "er det jeg har gjort så forkert" og rigtig mange bedsteforældre, vil naturligt kunne have det svært med dette.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Men sandheden er at ting jo ofte kan gøres på rigtig mange måder og ikke kun en løsning gælder. Sandheden er også at ting bare var anderledes for 35-40 år siden, dengang opdragede man ikke som man gør i dag - vi er blevet klogere, ser anderledes på børn og gør derfor noget andet i dag - men stadig gjorde man jo det bedste man kunne dengang, ud fra det man netop vidste dengang ...

Jeg vil opfordre dig til at købe min bog "De bedste (bedste)forældre" som netop er udkommet. Den har jeg skrevet sammen med Sigrid Riise, som din svigermor ganske givet vil kende.

Den kan læses af begge generationer og er netop skrevet for at bygge bro mellem forældre og bedsteforældre. Bedsteforældre bliver gennem denne bog lidt klogere på grænsen mellem kontakt med barnebarnet og grænseoverskridende indblanding, og forældre får større forståelse for bedsteforældres holdninger.

Håber du her er hjulpet lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

7. maj 2018 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning & dagpleje

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og skal snart i dagpleje -...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annoncer

Annonce