Annonce

Annonce

Svar: Hjælp til flere gode argumenter?


24. juli 2010

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære fortvivlede mor til S.

Da det er dig, der er mor, er det dig der bestemmer. Det er dig der kender jeres dreng bedst og derfor også dig, der ved hvad der er bedst for ham og det bliver du nødt til at holde fast i.

Dertil kommer at jeres dreng jo også har en far og hvor er han henne i alt dette? Nogle gange er det jo lettere for ham at kommunikere jeres valg ud, fordi der er tale om mor og søn i stedet for svigermor og svigerdatter - og det er naturligvis vigtigt at du og din mand træffer valg omkring jeres søn fælles og at I er enige om de valg i træffer. De beslutninger og valg, må I så melde klart ud.

At jeres (eller din holdning), bliver slået hen med "det er noget vrøvl" er naturligvis enormt provokerende, hvor hvem siger at hun har mere ret end I har ... Tingene har ændret sig meget siden hun fik børn og sådan er det. Vi har også forskellige måder at opdrage på, du har sandsynligvis haft en anden opvækst end din mand og I giver begge forskellige ting ind i jeres forhold, ligesom I giver forskelligt til jeres dreng. Derfor er I nødt til at finde jeres måde at gøre tingene på, hverken din mand, din eller din svigermors - men jeres måde og det kan I også melde ud: "det kan godt være du synes det er noget vrøvl, men nu har vi valgt det sådan".

Samtidig skal I så naturligvis også glæde jer over at farmor har så stor en interesse i jeres dreng. Hun vil ham virkelig gerne og det er jo super dejligt. De to har også brug for hinanden, de har brug for at lære hinanden at kende og vil fremover have stor glæde af netop at kunne være sammen "ung og gammel". Det er dejligt og det er ...


Annonce

... vigtigt!

Derfor er I også nødt til at anerkende farmors lyst til at være samme med jeres lille dreng. Og i første omgang ved at sige det højt til hende "det er simpelthen så dejligt, at du er så glad for ham", "det er virkelig dejligt at mærke, at du næsten ikke kan vente med at passe ham", "det betyder meget for mig, at mærke at du holder så meget af ham og vil ham det så godt" osv. Så hun føler sig forstået og ikke skubbet helt ud på et sidespor.

Det er også vigtigt at fortælle hende, at hun nok skal få lov til at passe ham, når tid er, men at I ikke mener det er lige nu. Der kommer masser af tidspunkter fremover, hvor det vil være rigtig dejligt for jer at vide at hun er der og stiller op, når I har brug for det og det glemmer I ikke. Det vil I huske på og naturligvis vil I bede hende passe ham, når I har brug for det.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også anerkende hendes lyst og interesse for ham, ved at invitere hende med ud, når I f.eks. skal handle. Til efteråret skal han have en del nyt tøj, varme trøjer, bukser, en flyverdragt osv. og du kunne jo spørge farmor om ikke hun havde lyst til at tage med ud og kigge på nogle af alle disse ting. På den måde "lukker du hende ind i jeres verden" og når hun mærker at hun får lov til at deltage, at du / I gerne vil være sammen med hende og hun på den måde oplever at være en del af jeres liv, så vil hun sandsynligvis også være mindre frembrusende med partout at skulle passe ham her og nu.

Og ja, så kommer min næste bog her den 26. august og den kunne I begge genrationer have glæde af at læse ... håber at du indtil da er hjulpet videre på vej :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce