Annonce

Annonce

Svar: Skriger under amning


17. juli 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære bekymrede mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at I har en meget opmærksom og aktiv lille pige, og det er rigtig godt. Hun er igang med en sund og fin udvikling og rigtig mange forældre vil i 3-4 måneders alderen opleve, at deres børn kan få tendens til at "slatspise" lidt.

Hun har en alder nu, hvor hun er langt mere opmærksom på verden. Hun kan se længere og hun fornemmer tydeligt rummet, som I er i. Hun skelner nu tydeligt mellem, om hun er hjemme eller ude, om hun er i din favn, i fars favn eller i favn hos en fremmed. Hun følger mere og mere med i, hvad der sker omkring hende. Hun bruger også sig selv mere og mere både fysisk og mentalt, drejer hovedet bevidst efter ting, og det betyder alt sammen, at hun meget let lader sig forstyrre, når hun f.eks. skal spise.

Det forløb du beskriver - at hun tager fat, dier, slipper, kikker sig omkring, tager fat i igen, dier, slipper igen, smiler til dig, tager fat og dier lidt mere, slipper igen og pludselig så drejes hovedet efter far, som kommer ind i stuen, og det er langt mere spændende at kikke efter ham, end det er at spise - det lyder fuldstændig aldersmæssigt normalt, og det behøver således ikke have noget at gøre med manglende mælk, men kan godt have noget af gøre med, at hun lige nu synes, det er sjovere at lege og opleve verden og mindre sjovt at spise...

Derfor er det rigtig godt, at du hjælper hende tilbage til brystet og nogle gange måske også går afsides med hende f.eks. lægger dig ind i soveværelset og ammer hende liggende på dobbeltsengen for nedrullede gardiner, fordi det kan hjælpe hende med at koble fra og bedre koncentrere sig - og dermed spise nok. Hvis hun slatspiser for meget dagen igennem, så kan du risikerer, at hun begynder at søge brystet ekstra hyppigt om natten, og selvom vi er enige om, at hun ikke skal sove 10 timer ...


Annonce

... uden mælk, så behøver hun jo ikke pludselig melde sig hver anden time natten igennem, for her vil I alle tre gerne sove:)

Så prøv at holde hende lidt til brystet. Ikke sådan at du presser hende, men så du accepterer, at hun måske har brug for lidt pauser undervejs, hvor I lige bøvser lidt af, småpludrer og snakker lidt, og så prøver du at lægge hende til igen.

Normalt kan man med fordel skifte lidt mellem brysterne, men da du kun ammer fra højre bryst, så vil det naturligt ikke være muligt. Det behøver dog ikke være noget problem, du kan blot lægge hende til højre side igen, men i tvillingestillingen. Ved at starte i den traditionelle stilling og skifte til tvillingestillingen undervejs, så kan du "snyde" hende til at tro, at hun er lagt til modsatte bryst, og dermed få hende til at spise lidt mere på samme bryst og dermed også blive lidt ekstra mæt. Samtidig stimulerer hun brystet forskelligt alt efter hvordan hun bliver lagt til :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen - og så vil jeg også lige sige, at det lyder som en rigtig god idé, at du nu er begyndt at give hende bryst midt nat, så hun ikke sover så langt et søvnstræk. Så længe hun har svært ved at holde sin vægt, så er det vigtigt, at der ikke går så mange timer mellem amningerne, og hun bør mindst have 6 og meget gerne 8 amninger dagligt.

Hvis hun afviser brystet, skriger, ikke vil tage fat og die, men bare protesterer, græder, laver flitsbue osv. så kan det naturligt godt handle om, at hun har brug for mælk, som flyder lettere til hende, og at du derfor skal supplere med flaske igen - som sagt er det vigtigt, at hun tager tilstrækkeligt på. Men - det er vigtigt at du ved, at den oplevelse du har med hende ved brystet lige nu, godt kan handle om alder og udvikling :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

14. oktober 2022 | Amning | 4 mdr.

Amning før og/eller efter søvn

Hej Helen Jeg har indtil nu tilbudt bryst både før og efter søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2022 | Amning | 3 mdr.

Meget sparsom afføring og luft i tarmene, baby på 12 uger

Hej Helen Jeg fuldammer pt., og det fungerer rigtig godt for os begge to....

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2022 | Amning | 16 mdr.

Ammestop - antal og tid øges

Kære Helen, Tak for dine gode råd vedrørende putning - det går fremad...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2022 | Amning | 3 mdr.

MME virker til at give mere ro

Hej Helen, Der har som bekendt tidligere været udfordringer med amningen,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2022 | Amning | 3 mdr.

Hiver i bryst

Hej Helen Endnu et ammespørgsmål Vores dreng på snart 12 uger er begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce