Annonce

Annonce

Svar: 3 mdr og problemer med amning - del 2


5. december 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Camilla

Tak for dit brev, det er rigtig fint, at du skriver tilbage - og jeg vil naturligvis meget gerne forsøge at uddybe mit svar :)

Jeg tænker ikke, at du skal være bekymret, hvis du ammer 6-7 gange i døgnet. Det er sandsynligvis tilstrækkeligt til at dække din drengs behov for mælk - og timer tælles fra en amning starter og til næste begynder :) Du fortalte i dit forrige brev, at han ofte afviste brystet, når du tilbød det med 1.5-2 timers mellemrum, og det tænker jeg, at du skal se som udtryk for, at han ikke har behov for så hyppige amninger.

Det gør ikke noget, at han dier kortvarigt. Du har fortalt, at din mælk ofte sprøjter, når han slipper før tid, og at det kan løbe så hurtigt, at han næsten kløjs i det - og hvis man har en hurtig og effektiv nedløbsrefleks, som det lyder som om, at du har, og han samtidig har et godt vakuum og dier effektivt, så kan han sagtens "tømme" et bryst og få hvad han har behov for på få minutter. Det er blandt andet derfor, at man skal passe meget på med at sætte tid på en amning, fordi det kan variere meget, hvor hurtigt børn spiser:)

Når det er sagt, så sker der dog ikke noget ved, at du efter 5-7 minutter, hjælper ham med at bøvse af, skifter hans ble eller lignende og derefter så prøver at lægge ham til i en ny ammestilling for at se om han måske så vil spise lidt mere af samme bryst. Det skal blot være et tilbud, afviser han, så må du gå ud fra, at han har fået, hvad han har behov for :)

Med hensyn til at amme ham før lur, så har du fuldstændig ret i, at dette netop har betydning for længden af hans lure. Hvis han altid spiser, når han vågner, så vil han ikke kunne sove ret længe, før han vågner og har brug for mælk igen. Hvis han derimod fyldes godt op med mælk før en lur, så er der større sandsynlighed for, at han vil sove et længere søvnstræk, før han atter ...


Annonce

... er sulten.

Hvis han har sovet kortvarigt, så prøv om du kan strække tiden lidt, før du lægger ham til brystet, så du på den måde forlænger tiden mellem amningerne gradvist. Har han været vågen i længere tid, så kan du også med fordel tilbyde ham andet bryst, før han puttes, så han på den måde har fået lidt ekstra før putning - og igen så bedre kan undvære brystet lidt, når han vågner op, og så du på den måde igen kan strække tiden lidt, før du atter ammer ham. Det er ikke et spørgsmål om, at du skal holde ham vågen i meget lang tid, men derimod et spørgsmål om gradvist at forsøge at trække tiden lidt, så han spiser tættere og tættere på sit puttetidspunkt og på den måde kommer væk fra at skulle spise med det samme han vågner. Nogle gange vil det godt kunne lade sig gøre, andre gange ikke, og så er det naturligvis helt okay - hvis han tydeligt er sulten, skal du naturligt give ham mælk.

Tiden vil naturligt også arbejde for jer. De fleste børn er 3-4 måneder, før de begynder at trives med en 3-lure-om-dagen-rytme, så det er helt okay, at I først er ved at skulle skabe en sådan rytme nu. Han bliver stille og roligt ældre, vil være mere vågen og aktiv i sine vågne perioder, vil bruge sig selv mere og mere motorisk og mentalt. Hans søvn vil også ændre sig og alt sammen vil det være med til at gøre at rytmen gradvist ændrer sig, ligesom behovet for brystet også kan ændre sig stille og roligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Når han i 4-6 måneders alderen skal begynde med skemad, vil det netop være rigtig smart, at han rytme er sådan, at han tilbydes lidt skemad og vand af kop, når han vågner - og så får brystet, før han skal sove. Så på den måde vil det tidspunkt også være med til at arbejde lidt for jer og for den rytme, som du ønsker:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen:)

Fortsat god søndag!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

14. oktober 2022 | Amning | 4 mdr.

Amning før og/eller efter søvn

Hej Helen Jeg har indtil nu tilbudt bryst både før og efter søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2022 | Amning | 3 mdr.

Meget sparsom afføring og luft i tarmene, baby på 12 uger

Hej Helen Jeg fuldammer pt., og det fungerer rigtig godt for os begge to....

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2022 | Amning | 16 mdr.

Ammestop - antal og tid øges

Kære Helen, Tak for dine gode råd vedrørende putning - det går fremad...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2022 | Amning | 3 mdr.

MME virker til at give mere ro

Hej Helen, Der har som bekendt tidligere været udfordringer med amningen,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2022 | Amning | 3 mdr.

Hiver i bryst

Hej Helen Endnu et ammespørgsmål Vores dreng på snart 12 uger er begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce