Annonce

Annonce

Svar: Ammestop - Større barn


19. maj 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål om ammestop, dejligt at høre fra dig igen :)

Det er lidt usædvanligt at børn, som jeres storebror, selv siger fra, når de ammes i længere tid. Ofte vil det være nødvendigt, at det er mor som tager beslutingen om, at det er tid til at stoppe, og du kan således ikke regne med, at lillebror vil sige fra...

Da du ammer ofte op til 4 gange i døgnet, så producerer du sandsynligvis stadig en del mælk, og det vil være uhensigtsmæssigt, at du stopper fra den ene dag til den anden, da du så kan risikere at få en brystbetændelse. En gradvis nedtrapning vil være at foretrække.. Samtidig skriver du også, at du gerne vil give din dreng 3-4 ugers langsom udtrapning, og det vil være en god idé at forsøge netop dette.

Hvordan han reagerer er dog svært at sige, han kender jo ikke klokken og vil godt kunne have svært ved at forstå, hvorfor han f.eks. må ammes aften og sen aften men ikke længere må ammes om morgenen eller om eftermiddagen.. derfor vil nogle børn trives bedre med at man stopper ret hurtigt...

Jeg vil anbefale dig, at du bevidst begynder at bruge ordet "slut" i hverdagen. Det kan være, når tallerkenen er tom, og der er spist op "slut, der er ikke mere mad". Det kan være når historien er læst og bogen klappes sammen "slut, det er ikke mere historie". Det kan være, når mælkekartonen er tom og skal smides ud "slut, den er tom, dur ikke mere" osv. Og når din dreng så søger brystet, så gør du det samme signalerer og siger slut og forklarer, at der ikke er mere mælk. Det er slut med brystet.

Samtidig skal du naturligvis anerkende, at han kan være tørstig eller sulten og derfor tilbyde ham noget at drikke eller spise. Du må også gerne ankende hans behov for at sutte og gumle, og derfor give ham noget at spise, som kræver lidt tyggemodstand og som kan stimulere ham lidt mundmotorisk, når han ikke længere ammes.

Jeg vil anbefale dig, at du starter med at fjerne amningen tidlig morgen, da I her kan stå op og starte dagen med ...


Annonce

... morgenmad i stedet. Det vil ofte være den letteste amning at fjerne, netop fordi I står op og hele morgenen starter på en naturlig ny måde.. og der sker naturligt nogle ting, som gør at han "glemmer", brystet lidt.

Derefter vil jeg foreslå dig, at du fjerner amningen, når han kommer hjem fra vuggestue. I stedet kan du her tilbyde ham et mellemmåltid, I kan også sætte jer og lægge puslespil eller lignende, så I har kontakt på en anden måde og hvis det er for svært for ham at undvære brystet, hvis I er for fysisk tætte lige nu, så kan I også gå en tur, kikke lidt på verden, øve balance, hoppe, spille lidt bold eller lignende, så han på den måde drejes helt væk fra brystet.

Sen aften vil ofte være næste amning som forsvinder og her vil det være nødvendigt at du sover med en t-shirt eller lignende, så han ikke kan finde brystet selv og holder fast i, at han stadig har dig, kan få al den nærhed, han behøver, men brystet får han ikke længere.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Og sidste amning der fjernes er så amningen før putning - hvor han lige nu skal puttes med bamse, godnathistorie eller lignende, som så naturligt vil tage over for brystet og blive hans nye ritual fremadrettet.

Så... indføre "slut" i hverdagen og overføre det til brystet. Indføre nyt ritual med bamse, putteklud, godnathistorie eller lignende, som gradvist tager mere og mere over for brystet og erstatter amningen på sigt. Fjerne en amning af gangen, så din krop også har mulighed for at følge med og så skiftet for din dreng forhåbentlig også bliver lidt lettere at klare. Man kan håbe, at i takt med at du ammer færre og færre gange, så skrues din mælkemængde så meget ned, at brystet naturligt bliver mindre og mindre interessant og din dreng derfor af sig selv også begynder at miste interessen :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver dig det lille kærlige skub til at komme videre :)

Rigtig meget held og lykke! Og det er helt okay at du er nået dertil, hvor du gerne vil stoppe amning og "have din krop tilbage" :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. oktober 2020 | Amning | 7 mdr.

Vuggestue og amning

Hej Helen. Jeg skriver igen og tusind tak for dine tidliger svar. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2020 | Amning | 8 mdr.

Amning, dagpleje, væske og søvn

Kære Helen. Jeg indleder lige med en beskrivelse af vores rytme. De...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2020 | Amning | 2 mdr.

Hårde områder og manglende mælk efter brystbetændelse

Hej Helen Vi har været igennem et lidt kompliceret ammeforløb indtil nu,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Amning | 6 mdr.

Ikke mælk nok men baby afviser flaske

Kære Helen. Først og fremmest tak for dit svar på mit sidste brev om søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce