Annonce

Annonce

Svar: Udfasning af 1-2 amninger


30. april 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære N

Tak for dit brev :) Dejligt at høre, at du har haft glæde af mine tidligere svar og har kunne bruge mit forslag til dagsrytme :)

Det er rigtigt, at det vil være en god idé, at du nu fjerner to af dagens amninger og ammer 4 gange i døgnet. Jeg anbefaler, at de fire amninger ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, som du skriver, at din datter ikke længere skal ammes formiddag og eftermiddag - og det betyder også, at du nu skal øve putning uden bryst i munden. Det er en rigtig god idé at øve dette om dagen, hvor du selv har mere overskud og naturligt har lettere ved at sætte andre ting i stedet for brystet :)

I stedet for bryst formiddag og eftermiddag vil det være rigtig godt, at du tilbyder hende mellemmåltider. Det betyder at grød og frugt om morgenen nu adskilles, så hun lærer at spise ren grød uden frugt og i stedet får lidt frugt som mellemmåltid sammen med vand af en kop.

Mit forslag til en dagsplan lavet ud fra dine angivne tider ser nu således ud:

Tidlig morgen 05.30: Ammes og putter i mors seng

Morgen 7: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 08:30: Frisk blød frugt i hånden og frugtmos, vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden amning, mellemmåltidet erstatter mælken her

Frokost 11.00: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med gnavegrønt og vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur - måske kl ca 13

Eftermiddag 15: Flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk blød frugt i hånden og vand af kop.

Springer ofte amningen over her, har hun stadig brug for brystet kortvarigt en gang imellem, så er det naturligvis helt okay. Det er bedre, at hun ammer her end midt nat :) Og det lyder som om, at hun selv er god til at sige til og fra her...

Aften 17.30: Grøntsagsmos med kød eller fisk, gnavegrønt og vand af kop. Udgangspunktet mere og mere jeres mad, mad med mere bid og smag :)

Ammes og puttes til natten ca. kl 19

Sen aften 23: Ammes rigtig godt, gerne fra ...


Annonce

... begge brystet og sover videre - og skal nu begynde at sove uden mælk midt nat, så hun ammes sen aften og tidlig morgen men sover uden brystet derimellem :)

Hvis du oplever det svært at putte hende uden brystet om formiddagen, så kan det være en god idé at tage barnevognen i brug. Start med at give hende lidt frugtmos og vand, og sæt hende så i barnevognen og tril en tur. Lad hende sidde op og kikke på verden og læg hende først ned, når hun tydeligt er parat. Give hende evt. lidt bløde frugtbåde i hånden, som hun kan sidde og sutte på, når I triller af sted. Det kan også være en måde at vænne hende fra amningen formiddag på :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis din datter ammes 4 gange i døgnet jf. dagsplanen, så får hun fint sit mælkebehov stillet hos dig og behøver således ikke flaske... Og hvis du ikke er hjemme en enkelt aften, så er det okay, at far f.eks. i stedet giver lidt mme af en kop. Det kan gives lunt eller koldt, måske vil hun gerne drikke det koldt af en kop. Hvis hun ikke vil drikke mme af kop, og der kun er tale om en enkelt aften, så sker der ikke noget ved at et enkelt mælkemåltid springes over. Måske vil hun så melde sig og søge brystet en ekstra gang, når du er hjemme, og her må du så amme hende...

Mere problematisk er det dog, hvis du flere aftener om ugen ikke kan være hjemme, og hun ikke vil tage flaske eller drikke MME af kop. Hun har brug for mælken og i givet fald vil du så være nødt til at amme på et andet tidspunkt. Dertil kommer, at så længe du ammer, så vil det være rigtig svært for andre at putte og meget svært for far at tage over om aftenen. Det vil være lettere, at far tager over om dagen - f.eks. når formiddagsamningen forsvinder, så hvis det er fordi du gerne vil gå til noget sport eller lignende, så kan dette måske også lade sig gøre lørdag/søndag formiddag, fordi far naturligt vil kunne følge den vanlige rytme uden amning.. bare en tanke :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. oktober 2020 | Amning | 7 mdr.

Vuggestue og amning

Hej Helen. Jeg skriver igen og tusind tak for dine tidliger svar. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2020 | Amning | 8 mdr.

Amning, dagpleje, væske og søvn

Kære Helen. Jeg indleder lige med en beskrivelse af vores rytme. De...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2020 | Amning | 2 mdr.

Hårde områder og manglende mælk efter brystbetændelse

Hej Helen Vi har været igennem et lidt kompliceret ammeforløb indtil nu,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Amning | 6 mdr.

Ikke mælk nok men baby afviser flaske

Kære Helen. Først og fremmest tak for dit svar på mit sidste brev om søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce