Annonce

Annonce

Svar: Lette bleer om aftenen


19. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter får den mængde mælk, som hun har behov for, og amningen lyder til at fungere rigtig fint :)

Der er naturligt forskel på børn, deres sutteteknik, evne til at die, holde vakuum osv. og det lyder som om, at din datter er rigtig god til dette. Der er også forskel på kvinders bryster, hvor hurtig en nedløbsrefleks man har osv. Og hvis du har en hurtig nedløbsrefleks og en datter som dier med god teknik - ja så kan det sagtens forklare, hvorfor hun spiser så hurtigt og stadig får sit behov fuldt dækket. Og det er helt okay, det må meget gerne være sådan. Så længe hun vokser, trives, udvikler sig som hun skal, og du fornemmer, at du har masser af mælk, så er alt som det skal være :) Det er rigtig fint, at du tilbyder hende brystet, og så lader hende selv signalere, om hun har brug for det eller ej. Det skal du endelig blive ved med :)

Det er helt naturligt, at du oplever din mælkemængde større om morgenen og om formiddagen end sidst på dagen. Om natten producerer du mere af det mælkestimulerende hormon, end du gør om dagen, og din mælkevolumen er større først på dagen. Om aftenen er din mælk til ...


Annonce

... gengæld mere koncentreret, og det betyder ofte, at din datter vil die lidt hyppigere her, fordi hun på den måde får flere små slurke koncentreret mælk, som så kan mætte hende lidt ekstra til natten, så hun kan sove et lidt længere søvnstræk der.

Derudover så vil det ofte også være sådan, at du ikke skifter ble helt så hyppigt om natten. Måske har hun sammem ble på igennem 6 timer og tisser derfor flere gange i den, hvorfor den er betydeligt tungere om morgenen. Hvor hun om dagen måske skiftes med 3 timers mellemrum og derfor ikke har helt så tunge bleer her. Samtidig fortæller du også, at hun om natten nogle gange kan die i lidt længere tid, hvorved hun naturligt sandsynligvis også får lidt mere mælk indenbords - og når der kommer mere ind, så kommer der naturligt også mere ud.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Så alt i alt lyder det du fortæller helt normalt, og du skal ikke ændre på noget som fungerer. Glæd dig over, at din datter trives på din mælk, og at hun får hvad hun har behov for, så hun vokser, som hun skal :) Det lyder som om, at hun har en fin evne til at selvregulere sit behov og det er super dejligt!

Rigtig meget held og lykke, håber ovenstående giver lidt ro med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

29. juni 2020 | Amning | 6 mdr.

Passes af far i 8 timer, uden amning

Hej Helen Tak for dit forrige svar vedr. vores søns mad- og søvn skema,...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2020 | Amning | 7 mdr.

Amning til natten, er ikke hyggeligt mere

Kære Helen, Tak for dit tidligere svar omkring rutiner, meget nyttigt....

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2020 | Amning | 7 mdr.

Mælkemængde og udfasning

Hej Helen. Min datter er nu 7 måneder, snart 8 (d. 1. Juni) og jeg ammer...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Ammestop - Større barn

Kære Helen. Det føles helt forkert at skrive det - men jeg synes, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2020 | Amning | 16 mdr.

Alene-mor og ammestop

Kære Helen Jeg har en dejlig søn på 16 måneder. Hans far forlod mig midt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Håndudmalkning

Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.

- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.

- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i

- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce