Annonce

Annonce

Svar: Lette bleer om aftenen


19. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter får den mængde mælk, som hun har behov for, og amningen lyder til at fungere rigtig fint :)

Der er naturligt forskel på børn, deres sutteteknik, evne til at die, holde vakuum osv. og det lyder som om, at din datter er rigtig god til dette. Der er også forskel på kvinders bryster, hvor hurtig en nedløbsrefleks man har osv. Og hvis du har en hurtig nedløbsrefleks og en datter som dier med god teknik - ja så kan det sagtens forklare, hvorfor hun spiser så hurtigt og stadig får sit behov fuldt dækket. Og det er helt okay, det må meget gerne være sådan. Så længe hun vokser, trives, udvikler sig som hun skal, og du fornemmer, at du har masser af mælk, så er alt som det skal være :) Det er rigtig fint, at du tilbyder hende brystet, og så lader hende selv signalere, om hun har brug for det eller ej. Det skal du endelig blive ved med :)

Det er helt naturligt, at du oplever din mælkemængde større om morgenen og om formiddagen end sidst på dagen. Om natten producerer du mere af det mælkestimulerende hormon, end du gør om dagen, og din mælkevolumen er større først på dagen. Om aftenen er din mælk til ...


Annonce

... gengæld mere koncentreret, og det betyder ofte, at din datter vil die lidt hyppigere her, fordi hun på den måde får flere små slurke koncentreret mælk, som så kan mætte hende lidt ekstra til natten, så hun kan sove et lidt længere søvnstræk der.

Derudover så vil det ofte også være sådan, at du ikke skifter ble helt så hyppigt om natten. Måske har hun sammem ble på igennem 6 timer og tisser derfor flere gange i den, hvorfor den er betydeligt tungere om morgenen. Hvor hun om dagen måske skiftes med 3 timers mellemrum og derfor ikke har helt så tunge bleer her. Samtidig fortæller du også, at hun om natten nogle gange kan die i lidt længere tid, hvorved hun naturligt sandsynligvis også får lidt mere mælk indenbords - og når der kommer mere ind, så kommer der naturligt også mere ud.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Så alt i alt lyder det du fortæller helt normalt, og du skal ikke ændre på noget som fungerer. Glæd dig over, at din datter trives på din mælk, og at hun får hvad hun har behov for, så hun vokser, som hun skal :) Det lyder som om, at hun har en fin evne til at selvregulere sit behov og det er super dejligt!

Rigtig meget held og lykke, håber ovenstående giver lidt ro med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

14. december 2019 | Amning | 15 mdr.

Afvænning fra bryst (i hvert fald om natten!)

Kære Helen. Jeg er en enlig mor med travlt arbejde, der også involverer en...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Amning | 2 mdr.

Ammer kort tid og sjældent

Hej Helen Tak for din hjælp tidligere. Jeg har dog stadig problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


3. december 2019 | Amning | 5 mdr.

Ammestop når barnet ikke vil flasken

Kære Helen Mit datter bliver 6 mdr. den 15. december. Hun får grød el. mos...

Læs hele brevet og Helens svar


28. november 2019 | Amning | 4 mdr.

Overproduktion?

Kære Helen. Så har jeg endnu et spørgsmål. Jeg har tidligere skrevet til dig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2019 | Amning | 2 mdr.

Ulykkelig dreng under amning

Hej Helen Tak for dine gode svar om min søns søvn - nu har jeg dog et nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler

Naturlægemidler skal registreres af lægemiddelstyrelsen og godkendes normalt ikke til børn under 2 år.

Naturlægemidler (f.eks. Echinamin) skal være mærket: 'Bør ikke anvendes til børn under 2 år'.

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce