Annonce

Annonce

Svar: Ammebarn til flaske


7. juni 2018

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Da din datter fint tager imod en flaske med vand, så har hun ingen problemer med at finde ud af sutteteknikken - der er stor forskel på, hvordan man sutter på et bryst og en flaske, men det finder hun rigtig fint ud af.

Det lyder derfor som om, at det er smagen af erstatning, som hun ikke bryder sig om. Du kan overveje, om du kan malke lidt ud og give hende din mælk på flaske, for at se om hun på den måde kan vænne sig til det. Men da du gerne vil stoppe med at amme, så er der ikke umiddelbart grund til, at du nu begynder at malke en masse ud... Derfor kan du i stedet forsøge med lidt forskelige type erstatning.

Du kan købe erstatning på brik. Det er lidt dyrere, men giver dig mulighed for at prøve lidt forskellige slags. De smager alle sammen forskelligt, og nogle børn kan bedre lide en slags end en anden. Både Nestle (NAN), Semper (Allomin), Hipp (BabyCombiotik) og Arla (Baby&Me) laver modermælkserstatning på brik.

Derudover så kan det også hænge sammen med, at du måske ofte starter med at amme hende og derefter så forsøge med flasken. Det betyder, at hun så har fået en del mælk hos dig, og så vil hun naturligt kunne foretrække vand. Hvis du derimod erstatter brystet med en flaske, så hun får mælken af flaske, i stedet for brystet, så vil hun måske acceptere flasken med mælk...

Det vil ofte være en god idé med bryst/flaske 3 gange dagligt - før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at de i vuggestuen kan give hende flaske med mme før hun puttes til sin middagslur - det er tænkeligt, at de godt kan få hende til at tage imod en flaske med mme, da situationen der er en anden - og de ikke forbindes med amning. Hjemme kan du så bibeholde amningen før putning om aftenen i en periode, men så forsøge med en flaske sen aften. Hvis du kan give hende flaske mere eller mindre i søvne omkring kl 23-24, så vil hun måske acceptere den og godt fyldt op med mælk der, kan hun så sove helt uden bryst til næste morgen tidlig, hvor dagen så starter med grød. Og gradvist kan du så ...


Annonce

... forsøge at komme helt væk fra amningen før putning og se om hun vil acceptere flaske med mme i stedet...

Hvis det ikke ved at forsøge ovenstående kan lykkes at få hende til at acceptere flaske med mme, så må du fortsætte med at amme hende to gange dagligt - aften og sen aften og i vuggestuen, må de så give hende flaske med vand. Så får hun stadig sit væskebehov dækket. Derudover må du så lave hendes grød og mos med modermælkserstatning, så hun får ekstra mælk den vej igennem og du kan også forsøge at tilbyde hende lidt ekstra mme af en kop, som alternativ til sødmælk. Så erstatningen gør det ud for den ene amning, som hun så må undvære :)

Og så til det med at hun bider dig... Det er helt normalt, at børn i din datters alder kan finde på at bide, når de ammes. Hun er bevidst nu, så bevidst, at hun godt ved at mor og brystet er to forskellige ting - I er ikke et hele, men hænger sammen, og når hun bider dig, så får hun en reaktion, og den reaktion skal udforskes.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 21. feb.: Sådan får du dit barn til at sove, Hadsund/Mariager Apotek

Torsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Fredensborg Bibliotek

Tirsdag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Derfor må du meget gerne sige "Nej!" eller "Av!", når hun bider dig og du må gerne sige det så højt, at hun bliver forskrækket og slipper. På den måde får du signaleret, at det her er ikke en sjov leg, det her bryder du dig ikke om. Det er vigtigt, at du ikke sender forvirrende signaler til hende... :)

Derudover skal du holde øje med, hvornår hun bider, - er det først eller sidst i amningen? Og så skal du være parat der. Hvis det er først i amningen, så kan det være en god idé, at du stimulerer dit bryst lidt, før du lægger hende til, så din mælk begynder at løbe og hun ikke behøver bide for at få sat gang i nedløbsrefleksen. Hvis det er sidst i amningen, så vil det være godt, at tage hende fra, før I når det tidspunkt, hvor hun skal til at bide dig...

Vær opmærksom på, om du sidder og spænder i kroppen, når du ammer - fordi du nu er bange for om hun bider dig... Det kan gøre, at din mælk har sværere ved at løbe og gøre, at hendes tendens til at bide, så bliver større..

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. februar 2019 | Amning | 14 mdr.

Projekt stop natamning

Hej Helen, Jeg skriver fordi vi for 1,5 uge gik i gang med projekt ‘stop...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2019 | Amning | 7 mdr.

Amning og nedskæring

Hej Helen, Vi har en dejlig dreng på 7.5 måned. Jeg har købt dine bøger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. februar 2019 | Amning | 7 mdr.

Skære ned på natamning

Kære Helen Nu har jeg brug for din hjælp igen. Jeg ønsker at skære ned på...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2019 | Amning | 4 mdr.

Bid ved amning - knap 5 måneder

Hej Helen Mange tak for svar på mit første spørgsmål omkring opstart af mad....

Læs hele brevet og Helens svar


27. januar 2019 | Amning | 2 mdr.

Måske ikke så meget mælk om aftenen?

Hej Helen. Tak for svar til storebror, vi prøver det bedste vi kan og tror...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce