Annonce

Annonce

Svar: Falder i søvn under amning


23. maj 2018

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere svar - og jeg er kun glad for at kunne hjælpe og dele lidt tanker med dig :)

Det er helt naturligt, at din dreng falder i søvn ved brystet. Det kræver meget energi at die hos dig og det er rigtig hårdt arbejde, så derfor vil han have tendens til at falde i søvn, når han dier.

Det lyder også helt normalt, at han nogle gange efter amning godt kan være vågen, begynde at se mere på dig, pludre osv. - og andre gange ikke er vågen ret længe, før han så sover igen. Med den alder han har, så vil det naturligt være begrænset, hvor lange vågenperioder han har.

Det vigtigste er at han, præcis som du beskriver, vågner op, og dermed melder sig til måltiderne ca. hver 3-4 time. Spiser godt, så han får hvad han har behov for af mælk, bliver skiftet osv. og så må han gerne sove videre. Han behøver altså ikke være vågen og aktiv i længere perioder, når han ikke er ældre end han er, men han må ikke virke sløv, apatisk eller sove så længe, at han mister måltider.

Derfor skal du lade ham ...


Annonce

... sove, når han igen falder i søvn og skal ikke vække ham i en sådan situation. Små børn skal som udgangspunkt ikke vækkes men sover, når de har brug for at sove og vågner naturligt, når de ikke har brug for at sove mere. Når det så er sagt, så er der naturligvis også undtagelser og hos så lille et barn, så er det vigtigt, at han ikke sover så længe, at han ikke indtager mælk nok. Derfor vil jeg anbefale, at du vækker ham efter 3.5-4 timer, hvis han ikke her begynder at vise tegn på at vågne. Start med at rumstere lidt rundt om ham, for at se om dine lyde kan vække ham, og hvis det ikke er nok, så må du tage ham op, vække ham stille og roligt, skifte bleen eller lignende, hvorefter du så kan tilbyde ham brystet - så du sikrer, at han får sit mælkebehov og dermed også væskebehov tilstrækkeligt dækket.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 19. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder dog ikke til at være nødvendigt hos jer, da han lyder til at kunne regulere sit behov fint og også vågner og melder sig selv - ligesom han lyder til gerne at ville die og på ingen måde virker sløv :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2019 | Amning | 1 mdr.

Vågen i lange perioder om natten

Hej Helen Tak for en god brevkasse, der har været en stor hjælp i den måned,...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2019 | Amning | 2 mdr.

Give flaske med modermælk

Hej Helen Jeg skrev til dig for et par uger siden angående forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2019 | Amning | 4 mdr.

Baby afviser bryst og flaske

Hej Helen, Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre og hvad vil være bedst...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2019 | Amning | 1 mdr.

Min søn på 6 uger vil ikke tage lange lure

Kære Helen Jeg er en efterhånden temmelig frustreret mor til en dejlig dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2019 | Amning | 4 mdr.

Lette bleer om aftenen

Hej Helen. Min datter har siden hun var 3 mdr ikke været særlig ammeglad....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce