Annonce

Annonce

Svar: Falder i søvn under amning


23. maj 2018

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere svar - og jeg er kun glad for at kunne hjælpe og dele lidt tanker med dig :)

Det er helt naturligt, at din dreng falder i søvn ved brystet. Det kræver meget energi at die hos dig og det er rigtig hårdt arbejde, så derfor vil han have tendens til at falde i søvn, når han dier.

Det lyder også helt normalt, at han nogle gange efter amning godt kan være vågen, begynde at se mere på dig, pludre osv. - og andre gange ikke er vågen ret længe, før han så sover igen. Med den alder han har, så vil det naturligt være begrænset, hvor lange vågenperioder han har.

Det vigtigste er at han, præcis som du beskriver, vågner op, og dermed melder sig til måltiderne ca. hver 3-4 time. Spiser godt, så han får hvad han har behov for af mælk, bliver skiftet osv. og så må han gerne sove videre. Han behøver altså ikke være vågen og aktiv i længere perioder, når han ikke er ældre end han er, men han må ikke virke sløv, apatisk eller sove så længe, at han mister måltider.

Derfor skal du lade ham ...


Annonce

... sove, når han igen falder i søvn og skal ikke vække ham i en sådan situation. Små børn skal som udgangspunkt ikke vækkes men sover, når de har brug for at sove og vågner naturligt, når de ikke har brug for at sove mere. Når det så er sagt, så er der naturligvis også undtagelser og hos så lille et barn, så er det vigtigt, at han ikke sover så længe, at han ikke indtager mælk nok. Derfor vil jeg anbefale, at du vækker ham efter 3.5-4 timer, hvis han ikke her begynder at vise tegn på at vågne. Start med at rumstere lidt rundt om ham, for at se om dine lyde kan vække ham, og hvis det ikke er nok, så må du tage ham op, vække ham stille og roligt, skifte bleen eller lignende, hvorefter du så kan tilbyde ham brystet - så du sikrer, at han får sit mælkebehov og dermed også væskebehov tilstrækkeligt dækket.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 9. okt.: Børn og opdragelse/Samtalerum, Høje Taastrup Provsti

Tirsdag 12. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Tirsdag 19. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder dog ikke til at være nødvendigt hos jer, da han lyder til at kunne regulere sit behov fint og også vågner og melder sig selv - ligesom han lyder til gerne at ville die og på ingen måde virker sløv :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2019 | Amning | 7 mdr.

Flaske eller afvænning af natamning

Hej Helen Vi har en dreng på 7 md., som for det mester er en glad og aktiv,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2019 | Amning | 2 mdr.

Nedløbsrefleksen

Hej Helen Jeg vil høre om du vil forklare lidt om nedløbsrefleksen og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2019 | Amning | 2 mdr.

Aftenamning med udfordringer

Hej Helen Vi har en lille pige på 6 uger som bliver meget frustreret, når...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2019 | Amning | 12 mdr.

Ammestop 12 mdr

Kære Helen Det går derud af med begge unger, det er så skønt. Lille Gustav...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2019 | Amning | 5 mdr.

Amning er en udfordring

Hej Helen Dette spørgsmål kommer i forlængelse af mit spørgsmål om dårlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce