Annonce

Annonce

Svar: 10 uger og ændret spisemønster


24. januar 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stine og lille Anna

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter lige nu har en rytme, hvor hun spiser, når hun vågner af en lur. Her spiser hun ofte rigtig godt og får fint med mælk fra dig, og når hun så puttes efter ca. 1.5 time, så er hun naturligt ikke mere sulten og afviser derfor brystet. Og det er naturligvis helt okay, det er vigtigt, at du ikke presser hende til at spise, hvis hun ikke virker interesseret - det skal kun være et tilbud :)

Hun vil have brug for at spise ca hver 3-4 time, og det lyder som om, at hun gør det, hvis hun konsekvent spiser, når hun vågner og på den måde får hun sit behov tilstrækkeligt dækket.

I takt med at hun bliver ældre, så vil hun naturligt kunne begynde at være vågen i lidt længere tid imellem sine lure. Hun vil blive mere og mere aktiv både motorisk og mentalt og hendes vågne perioder vil derfor gradvist blive lidt længere - og på den måde vil du højst sandsynligt fremadrettet godt kunne få hende til at spise lidt hos dig, før hun puttes og på den måde få vendt rytmen lidt.

Du kan også prøve, nogle gange at lægge dig med hende og amme hende liggende i din seng, som du måske gør om natten. Det at ligge ned tæt med dig i din seng, blive tilbudt brystet og finde roen på denne måde kan nogle gange gøre, at hun så alligevel tager fat og dier lidt - og på den måde kan du også nogle gange sikre hende lidt ekstra mælk i maven før hun skal sove og ...


Annonce

... dermed få vendt rytmen lidt.

Som jeg læser dit brev, så har I udfordringer om morgenen, hvor hun kan være vågen i længere tid og stadig afvise brystet. Her kan du netop forsøge at lægge dig med hende og amme hende, før du putter hende til formiddagslur, for at se om du på denne måde kan få hende til at die, og hun så ikke føler sig presset til at spise. Når du sidder med hende i favnen, så vil hun godt kunne føle sig mere presset til brystet, hvorimod hvis hun ligger ved siden af dig i din seng, så fjerner det lidt af presset på hende og giver lidt en følelse af, at hun selv styrer det... Og hun må gerne falde i søvn med brystet i munden i din seng, hvis det lige nu fungerer bedst sådan :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det også være en idé at se på, hvor lang en lur hun sover. For hvis hun kun sover 1 time, så er hun måske ikke nødvendigvis så sulten lige når hun vågner og kan derfor vente lidt før du tilbyder hende brystet - og på den måde få ændret lidt på rutinen med at skulle have mad med det samme hun vågner. Modsat, sover hun nogle gange et par timer eller mere i træk, så vil hun naturligt være sulten, når hun vågner og kan ikke vente med at få brystet her. Til gengæld vil hun så måske kunne begynde at være vågen i lidt længere tid efter en længere lur, og så vil hun måske godt acceptere en lille tørstslukker, før du putter hende til næste lur...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

21. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Nyfødt - Amning og søvn del 2

Hej igen Helen, Først tak for dit svar. Jeg har endnu ikke haft besøg af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Nyfødt - amning og søvn

Hej Helen, Jeg har en lille dreng på 11 dage, han bliver kun ammet....

Læs hele brevet og Helens svar


8. maj 2018 | Amning | 6 mdr.

6 måneder babygirl

Hej Helen. Har hørt så meget om dig så nu tænkte jeg at prøve det selv at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Amning | 9 mdr.

Nedtrapning og stop af amning

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og er den skønneste lille...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce