Annonce

Annonce

Svar: Søvn, gråd og ammestop


19. oktober 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Camilla

Tak for dit brev og stort tillykke med dine drenge :) Og velkommen til!

Først - det er helt okay, at du har valgt at gå over til flaske. Det lyder som om, at du og drengene vil trives bedre med dette på sigt :) Men, det lyder dog også som om, at du er ved at få eller måske allerede har en brystbetændelse.. I hvert fald fortæller du, at du har rigtig meget mælk, du malker toppen ud tre gange dagligt, og her kommer der let 200 ml, og dine bryster er hårde som kanonkugler, knudrede, og det gør ondt... Av!

Det er sådan, at når du gerne vil stoppe med at amme, så bør du trappe langsomt ned. Det vil sige, at du gradvist skal fjerne et ammemåltid dagligt, og dette måltid erstatter du så med flaske. Efter nogle uger, så vil amningen stille og roligt udfase sig, der vil gå længere og længere tid mellem hver amning og til sidst stopper mælkeproduktionen så helt.

Du fortæller, at du egentlig gerne ville have trappet ud over 4 uger, men det er sket over få dage - og da dine drenge ikke længere kommer til brystet, så vil det normalt være godt, hvis du kan trappe ud med brystpumpen... Det lyder for mig som om, at det er gået lidt for stærkt i forhold til, hvor meget du tidligere har ammet, og hvor meget mælk du har...

Da du har malket toppen af brystet tre gange dagligt, så har du ikke fået tilstrækkelig tømning af brystet, og derfor er dine mælkegange nu tilstoppet. Dette kan udvikle sig til brystbetændelse og i værste tilfælde udvikle sig videre til en brystbyld. Derfor vil jeg anbefale dig, at du nu sørger for at få tømt begge dine bryster omhyggeligt.

Start med at massere dit bryst, evt. under den varme bruser, du kan også sætte dig med en varmepude eller lave et varmt omslag til brysterne, og så skal du malke begge brysterne ud - og ikke kun toppen. Du kan måske godt nøjes med at malke ud 3 gange dagligt stadigvæk, men det er lige nu vigtigt, at du får brysterne tømt.

Du må prøve at mærke efter, hvor længe det er nødvendigt at du malker i bund, hvor lang tid du kan holde ud, at der går imellem udmalkningerne, og hvornår du så kan gå over til at tage toppen og trappen ...


Annonce

... tiden mellem udmalkningerne op... Det er individuelt, hvor hurtigt, du kan gå frem... Det er helt rigtigt, at du stille og roligt skal begynde kun at tage toppen, så du ikke stimulerer til yderligere mælk, men lige nu er du nødt til at malke i bund for at undgå brystbetændelse...

Der er også den mulighed, at du får medicin som stopper din mælkeproduktion. Dette kan du få via egen læge. Medicinen vil ofte ikke forhindre din mælkeproduktion med det samme og skal derfor suppleres med udmalkning stadigvæk.

Med hensyn til jeres drenges opvågninger tidlig morgen, så lyder det som om, at de måske har lidt maveproblemer på det tidspunkt. Når I giver dem flaske ca. 1 time forinden, så vær opmærksom på at hjælpe dem med at bøvse, så de kommer af med luften. De vil naturligt sluge lidt luft, når de spiser, og hvis ikke luften kommer ud sammen med en bøvs, så skal den igennem mave- og tarm og det kan godt give lidt mavekneb og dermed gråd.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Er det kun om natten de græder eller sker det også i løbet af dagen? Hvis du oplever, at de generelt græder ca 1 time til halvanden efter de har spist, så vil de måske have glæde af at få en anden erstatning. Det kan f.eks. være NAN Sensilac, der er udviklet specielt til børn med kolik eller koliksymptomer. Det kan også være Semper Syrnet Allomin Sensipro. Begge erstatninger indeholder mælkesyrebakterier, som kan have en gavnlig effekt på maven...

Deres alder og udvikling kan naturligt også spille ind, og da de korrigeret ikke er mere end 8 uger, så vil tiden naturligt arbejde lidt for jer. Stille og roligt vil det være godt, hvis du kan skabe lidt mere rytme for dem, hvor de får flaske, som en fast del af deres putteritual og hvor de spiser ca. hver 3-4 time. Deres rytme, indtag af mælk hele dagen igennem, hvornår de sover om dagen osv. spiller naturligt også ind på, hvordan nætterne forløber.

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :) Og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie fremover!

Derudover vil jeg anbefale dig meget tre af mine bøger: "Helens bog om Amning og Flaske", "Helens bog om Gråd og Trøst", og "Helens bog om Børn og Søvn"...

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2018 | Amning | 6 mdr.

Antal amninger - seks måneder. For meget eller for lidt?

Hej Helen Så er der et spørgsmål mere. Skemaden går fremad herhjemme. Nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce