Annonce

Annonce

Svar: Foretrækker flaske frem for bryst


3. august 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sofie

Tak for dit brev :)

Det er meget prisværdigt, at du har valgt at malke ud og tilbyde din egen mælk på flaske. Det er et stort arbejde, og jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er lidt hårdt.

Det er betydeligt lettere at spise af en flaske, end det er at spise af et bryst. Derfor er der altid en risiko for, at barnet vil foretrække flasken, hvis man tilbyder denne og dermed begynde at afvise brystet. Jo yngre barnet er, når man tilbyder flasken, jo større sandsynlighed er der for, at amningen ikke kommer til at fungere.

Det er også sådan, at en brystpumpe ikke vil kunne stimulere brystet på samme måde som din dreng kan, hvis han dier. Du skriver, at han nogle gange ammes om natten, og dette vil naturligt være med til at holde din mælkeproduktion igang, men du skal nok indstille dig på, at din mælkeproduktion stille og roligt ved mindskes, hvis han ikke bliver lagt direkte til brystet. Selvom du malker ud og stimulere mange gange i døgnet, vil det på sigt sandsynligvis ikke være tilstrækkeligt til at dække hans mælkebehov :)

Og det er naturligvis helt okay :) Det er rigtig fint, at han får flaske, og super, at han får din mælk, så længe det fungerer for jer. Men hen af vejen vil det også være rigtig fint, at du begynder med modermælkserstatning i stedet.

Det anbefales, at man ammer til ...


Annonce

... 6-måneders alderen for at forebygge mælkeallergi. Hos allergidisponerede børn har undersøgelser vist, at amning eller anvendelse af en dokumenteret højt hydrolyseret modermælkserstatning til fulde 4 måneder har en forebyggende effekt i forhold til udvikling af komælksallergi. Efter 4-måneders alderen er der ikke påvist en sådan forebyggende effekt...

Der vil naturligt være andre nogle immunologiske faktorer som forskellige antistoffer i modermælk, som man ikke kan komme i modermælkserstatning, men når man laver modermælkserstatning, så er det med baggrund i modermælkens sammensætning, - og der er ikke nogen dårlige erstatninger på det danske marked. Kontrollen er høj og sammensætningen er rigtig god. Modermælk indeholder f.eks. polyumættede fedtsyrer, især hvis moderen spiser fisk - og du kan derfor købe modermælkserstatning, som er tilsat n-3 og n-6 fedtsyrer. Derudover er der f.eks. også tilsat jern til modermælkserstatning, så man sikrer, at barnets jernbehov dækkes tilstrækkeligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan fortsætte med at malke ud og give din dreng din mælk på flaske, så længe det fungerer godt for jer, men der er ikke noget i vejen for, at du nu, hvor han er blevet 4 måneder, gradvist trapper over på modermælkserstatning, hvis du synes, at det vil fungere bedre :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Passiv amning - mor som sut

Hej Helen, Jeg har svært ved at fornemme hvornår jeg bliver brugt som sut...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce