Annonce

Annonce

Svar: Hvordan får vi ham til at tage flaske


11. juli 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :) Og velkommen tilbage - dejligt at høre fra dig igen og tillykke med, at I har fået en lillebror :)

Det er helt naturligt, at jeres dreng foretrækker brystet fremfor flasken. Det er brystet han altid har fået, og det han forbinder med tørst, trøst, tryghed, søvn osv... Og jeg kan desværre ikke love dig, at han med den alder, han har nu, vil acceptere at få en flaske. Der er stor sandsynlighed for, at han vil foretrække den ægte vare...

Det betyder dog ikke, at I ikke kan forsøge, men hvis det ikke lykkes, så vil det være godt, hvis du bibeholder amningen.. Det giver naturligt problemer den uge i september, hvor du ikke er hjemme, og hvor far skal tage over - og vi kan håbe, at jeres dreng til sidst så vil acceptere flasken, netop fordi du er væk så længe... krydser fingre :) men ellers må han tilbydes mme og vand af kop, så hans væskebehov stadig bliver tilstrækkeligt stillet. Til den tid kan han godt drikke ret godt af en kop...

Du skriver, at han hele næste uge skal med far på arbejde - det er ikke sikkert, at det kan lykkes, når han er vant til at blive ammet så meget, som han er, og det vil naturligt give lidt udfordringer og måske en del gråd. Du skriver ikke, hvorfor han skal med far på arbejde...? Det lyder hårdt, og hvis det er for at stoppe fuldstænding med amning, så er det en voldsom måde at gøre det på... Jeg er ikke tilhænger af, at I fra den ene dag til den anden fjerner brystet, som netop er det I har lært ham, og det mest trygge han kender. Jeg synes det vil være mere fair overfor ham, hvis brystet gradvist kan trappes ud og flasken tage mere og mere over.. Hvis I vælger at lade far tage ham med på arbejde i hele næste uge, så må far medbringe både flaske og kop, så jeres dreng stadig kan få mælk og vand, selvom mor ikke er der. Går det helt op i hat og briller, må du lade ham være hjemme hos dig... alt andet er simpelthen synd :)

Normalt vil det være en god idé at erstatte en amning af gangen med flaske. Og da han tydeligt afviser flasken, kan det være en god idé at forsøge at give flaske sen aften, som en fast rutine. Når han får flaske f.eks. kl 23.30, så vil ...


Annonce

... han kunne spise mere eller mindre i søvne og vil derfor nogle gange acceptere den bedre og på den måde vænne sig til flasken. Det kan også være en idé at forsøge om dagen før middagsluren, evt. tilbyde flasken imens han ligger i sin barnevogn, så han er væk fra din favn og duften af brystet og stadig får mælk at falde til ro på.

Det er fint, at du har købt forskellige typer erstatning, så I har lidt forskellige smage at prøve med... Det kan også være en idé at du malker ud og giver ham din mælk. Så er smagen af mælken kendt for ham og det er "kun" spiseteknikken som behøver at være anderledes...

Du kan også prøve med vand i flasken, for at se om det er smagen af erstatning, som han ikke bryder sig om, men godt kan finde ud af teknikken. Hvis han kan drikke vand af flasken, så fungerer flasken og flaskesutten for ham - hvis han ikke kan finde ud af at sutte på flasken, så kan du prøve med en anden type flaskesut.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når du starter på arbejde, så vil han være ca 8 måneder gammel og i 8-9 måneders alderen vil det ofte være passende med 3 amninger/flasker i døgnet. Jeg anbefaler normalt, at disse ligger før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at du stadig kan amme ham aften og sen aften, når du / I er hjemme, og før middagsluren kan han så tilbydes mme af en kop eller flaske, hvad der nu kan lade sig gøre.

Hvis jeres dreng er blevet for gammel til at acceptere modermælkserstatningen, så bør du amme ham fortsat og forsøge at finde en løsning, som sikrer ham den mælk/væske som han har behov for - også selvom du går på arbejde... Det er lidt den udfordring man har, når man vælger at amme - man skal være parat til at amme til han er 1 år, og hvis man fra starten ved, at det ikke vil være muligt, fordi du starter på arbejde, far skal overtage barsel osv. så skal man faktisk ofte ikke være for lang tid om at introducere flasken, fordi barnet vil afvise den, og man så har et problem... Det passer derfor ikke, når alle griner og siger "han skal nok komme til at tage flaske, når du ikke er der" - sådan er det desværre ikke altid.... Jeg håber dog, at det lykkes for jer :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Passiv amning - mor som sut

Hej Helen, Jeg har svært ved at fornemme hvornår jeg bliver brugt som sut...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annoncer

Annonce