Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke tage flaske


11. juni 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Der er ofte to grunde til, at barnet ikke vil acceptere en flaske:

- Det ene er sutteteknikken, det er anderledes at sutte på en flaske, end på et bryst og børn kan godt afvise flasken, fordi de ikke kan finde ud af teknikken og synes det virker forkert med flaskesutten i munden.

- Det andet er smagen af mælken. Selvom man laver modermælkserstatning, så det i sammensætning skal minde så meget om modermælk som muligt, så smager det anerledes - og nogle børn afviser flasken, fordi de ikke bryder sig om mælkesmagen.

I har forsøge med forskellige flaskesutter, og det er rigtig godt. Det kan være svært at finde en sut, som hun vil acceptere - og hvis hun bruger en narresut, kan det nogle gange være en idé at finde en flaskesut som i facon ligner den.

Nogle gange kan man også med fordel bruge en sut beregnet til f.eks. vælling eller til større børn, så flaskesutten har flere eller større huller, så mælken flyder lettere ud til barnet.

Du kan også købe en "elastisk flaskesut", som skulle minde lidt mere om brystet...

Hvis det er smagen af erstatning, som hun ikke bryder sig om, så kan du prøve at malke ud og give hende din mælk i flasken - så er smagen mælken hun kender, og hun skal kun koncentrere sig om at sutte...

Nogle gange kan man også prøve med kogt vand i flasken, evt. med lidt sukker - det kan give lidt idé om, hvorvidt det er smagen eller sutteteknikken, der spiller ind...

Der er også børn som bare foretrækker den ægte vare (brystet) og så må det være sådan, det kan man jo et eller andet sted ikke ...


Annonce

... fortænke dem i. Og her har du naturligvis ret, at I takt med at hun bliver ældre, så vil hun godt kunne drikke af en kop og far vil derfor godt kunne give hende en kop med mme, hvis du ikke er hjemme en enkelt aften. Hun vil naturligt ikke kunne ligge og sutte sig i søvn, som hun vil kunne via bryst eller flaske, for at drikke af en kop kræver, at hun er vågen, men hun vil godt kunne få lidt lun mme i maven, som kan være med til at give lidt ro og far kan så efterfølgende lægge sig med hende, give hende ekstra nærhed, tæt fysisk kontakt osv. hvad hun nu har behov for.

Hun kan også i 6 måneders alderen tilbydes vælling i stedet for modermælkserstatning, hvis du ikke er hjemme en aften. Nogle børn kan godt lide vællingesmagen og accepterer derfor flasken - eller hun kan tilbydes lidt vælling af en kop. Vil hun hverken have modermælkserstatning eller vælling, så sker der ikke noget ved at far giver hende vand en aften, og du så ammer hende, når du er hjemme igen :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og så er der naturligvis også børn som pludselig accepterer flasken, når mor ikke er hjemme, og amning derfor er udelukket...

Du kan godt allerede nu forsøge at putte hende med en sut og en putteklud. Erstatte brystet med sutten og derefter putte hende fra dig med en klud - så sut og klud bliver en naturlig del af det at skulle sove. Og så hun har denne hos sig og kender det ritual, hvis hun i 6 måneders alderen så skal puttes af far en aften, fordi du ikke er der... Du kan på den måde godt forsøge at introducere små rutiner og ritualer nu, der kan hjælpe jer fremover.

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Passiv amning - mor som sut

Hej Helen, Jeg har svært ved at fornemme hvornår jeg bliver brugt som sut...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce