Annonce

Annonce

Svar: Ammestop ved 6 måneder


30. maj 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål:)

Hvis du allerede nu ved, at du ikke ønsker at amme, når din datter er 6 måneder, så vil det være rigtig godt, at du gradvist begynder at introducere hende for en flaske. Hun har brug for modermælk eller modermælkserstatning til hun er et år.

Der er meget stor forskel på at die af et bryst og sutte på en flaske - sutteteknikken er meget forskellig. Det er også sådan, at det er betydeligt lettere at få mælken ud af flasken, end af brystet - og derfor vil mange børn foretrække flasken, hvis man begynder at give flaske meget tidligt, og dermed kan der være risiko for at amningen går i stå..

Modsat, forholder det sig dog, hvis man ikke introducerer flasken i god tid. Hvis du bibeholder amningen fuldt til din datter er 6 måneder, så er der en risiko for, at hun vil foretrække den ægte vare, og at du derfor får meget svært ved at få hende til at acceptere en flaske - og så har du jo et problem, hvis du vil stoppe amningen der...

Derfor er du nødt til at forsøge at finde en balance, hvor du både ammer og giver flaske, så hun vænnes til begge dele og accepterer begge dele.

Det vil ofte være rigtig godt, hvis du kan erstatte en amning af gangen med flaske. Det betyder, at hvis du ammer 8 gange i døgnet, så kan du begynde at amme 7 gange og give flaske 1 gang. Derfra går du så til at amme 6 gange og give 2 flasker, amme 5 gange, give 3 flasker, amme 4 gange og give 4 flasker osv. så du gradvist trapper ud af amningen ved at erstatte en amning med en flaske...

Modermælkserstatning mætter ofte lidt mere end modermælk, og hun vil ikke kunne "tørstslukke" ved flasken, som hun kan ved brystet, så på sigt vil det sandsynligvis være sådan, at hun ikke vil behøve helt så mange mælkemåltider, når hun får flaske, som når hun ammes - men det er helt okay. Det ...


Annonce

... kan også være rart for dig :) Når hun får flaske, så ved du også præcist, hvor meget hun spiser og kan derfor holde øje med hendes indtag og sikre dig hendes behov på en anden måde end du lige nu kan ved brystet.

Jeg ved fra et af dine tidligere breve, at du gerne vil forsøge med med flaske om aftenen, fordi du lige nu ammer rigtig meget og det er rigtig hårdt. Det lyder som en fin løsning at forsøge med en flaske om aftenen og se, om det gør nogen forskel for jer. Gør det til en fast rutine at tilbyde hende flaske, så hun netop vænnes til det og bliver tryg ved det. Og i løbet af de næste måneder kan du så øge antallet af flasker og trappe ud af amningen. Når hun skal igang med en flaske mere, vil det være fint, at du f.eks. giver hende flaske før middagsluren og flaske om aftenen, så de to flasker ligger dag og aften og før hun skal sove et lidt længere søvnstræk...:)

I takt med at hun får mere og mere erstatning/flaske, så vil din mælkemængde naturligt blive nedsat. Det betyder, at hun måske vil begynde at afvise brystet mere og søge flasken i stedet - men det vil jo være helt okay, da du netop ønsker at stoppe helt med amning, når hun er 6 måneder gammel :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du må derfor prøve at følge hendes behov og signaler og også forsøge at lade din krop trappe gradvist ud, netop ved at sikre, at der går længere og længere tid imellem amningerne, fordi hun får flaske i stedet...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og jeg vil også anbefale dig meget min bog "Helens bog om amning og flaske". I den kan du læse om amning, og hvordan du stopper med at amme - og hvordan du så giver flaske på en god måde i stedet. Du kan læse om valg af modermælkserstatning, tilberedning af modermælkserstatning, når I skal på tur, hvad du kan gøre om natten, flaskeproblemer osv. osv.

Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2018 | Amning | 6 mdr.

Antal amninger - seks måneder. For meget eller for lidt?

Hej Helen Så er der et spørgsmål mere. Skemaden går fremad herhjemme. Nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce