Annonce

Annonce

Svar: Alkohol og amning - 3 mdr.


6. marts 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Therese

Tak for dit brev og velkommen til - det lyder som om, at du har fulgt lidt med på sidelinjen og også har læst lidt i mine bøger, så dejligt, at du har fået lyst til at skrive til mig:)

Det anbefales som udgangspunkt ikke, at du drikker alkohol, når du ammer. Hvis du drikker alkohol, vil det blive udskilt i din mælk og mælken af alkohol i mælken vil være den samme som i dit blot. Det betyder, at så længe du har alkohol i blodet, vil din datter få alkohol, når du ammer - og du kan ikke fjerne alkohol fra mælken ved f.eks. at malke ud.

Hvor hurtigt du nedbryder alkohol og ikke længere har alkohol i mælken, afhænger af, hvor meget du drikker, men også af, hvor du du er, altså hvor meget du vejer. en enkelt genstand vil være knap 2.5 time om at blive udskilt hos en kvinde der vejer 65 kg. Der er dog store individuelle forskelle.

Som tommelfingerregel gælder, at for hver genstand du drikker, skal du undlade at amme i to-tre timer. Det betyder, at hvis du har drukket 3 genstande, så skal der gå seks-ni timer, før du kan amme din datter igen. Den mælk, som du evt. malker ud i den periode, skal kasseres, og din datter skal i perioden tilbydes tidligere udmalket mælk eller modermælkserstatning.

Det er derfor ikke korrekt, når din læge har sagt til dig, at du roligt kan drikke 1-2 glas vin, selvom du ammer. Og det er en gammeldagsholdning at sige, at det gør barnet mere roligt. Det passer ikke...:(

Du fortæller, at du har drukket ...


Annonce

... 1-2 glas vin, og at du har forsøgt at time det så lang tid som muligt, før din datter skulle ammes. Det er godt. Det betyder, at der nok er gået et par timer imellem, at du har indtaget vin, og at hun er blevet ammet.. Det kan dog ikke udelukkes, at hun har fået lidt alkohol via mælken... Mængden har dog nok ikke været så stor, og derfor skal du ikke være bekymret - blot lige medtænke, at amning og alkohol fremover ikke er nogen god blanding..:)

Du kan læse meget mere i min bog "Helens bog om Amning & Flaske" :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til jerntilskud, så er spædbørn født med jerndepoter, der dækker deres behov de første halve år, hvor barnet kan begynde med jernholdig kost. MEN børn, der er født for tidligt og børn med lav fødselsvægt, det vil sige børn, der vejer under 2500 gram, skal tilbydes et dagligt jerntilskud. Der gives 8 mg jern dagligt til 6 måneders alderen. Hvis barnet får mere end halvdelen af sit indtag af mælk dækket af modermælkserstatning gives 1⁄2 dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller ca. 8 mg hver anden dag.

Jeg ved ikke, hvorfor du ikke har fået denne information af Neonatalafdelingen eller af din læge, og umiddelbart synes jeg, at du bør give din datter jerntilskud - og nej det er ikke for sent. Det vil dog være en god idé at drøfte det med lægen. Der kan naturligvis være en grund til, at hun ikke følger de normale retningslinjer...

Håber du kan bruge dette lidt videre, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2018 | Amning | 6 mdr.

Antal amninger - seks måneder. For meget eller for lidt?

Hej Helen Så er der et spørgsmål mere. Skemaden går fremad herhjemme. Nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce