Annonce

Annonce

Svar: Amning - mindre mælk


12. maj 2015

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære S

Tak for dit brev :)

Det vil være rigtig fint, hvis du kan amme din datter 3 gange i døgnet nu, og jeg vil anbefale at du lægger disse amninger før middagsluren, før putning om aftenen og sen aften før du selv går i seng. Disse tre amninger vil dække hendes behov for mælk og en stor del af hendes væskebehov - og derudover skal hun tilbydes vand af kop og så varieret en kost som muligt.

Det er helt naturligt, at du ikke længere føler brystspændinger og har en oplevelse af, at din mælkemængde er nedsat. Der er dog højst sandsynligt mælk at komme efter, og det vil være sjældent, at mælken pludselig forsvinder. Du vil producere mælk, så længe hun dier hos dig, og din produktion vil netop tilpasse sig, så mængden passer til de 3 amninger i døgnet.

Hun skal ikke have mme af kop men blot vand. Du bør dog bruge mme i hendes grød og mos, når du laver mad til kun hende - ellers skal hun have samme mad, som du også selv spiser - almindelige børnevenlige retter.

Hun må godt, nu hvor hun er blevet 9 måneder, få mellem 50-100 ml komælk eller komælksprodukt dagligt. Jeg vil anbefale, at du i første omgang udnytter dette til at give hende lidt sovs sammen med maden osv. så hun på den måde får mere og mere familiemad, og I spiser det samme. Hun kan også sagtens tilbydes ost, som også er en vigtig kilde til kalk, men ellers er modermælken fin. Optagelsen af calcium fra modermælk er rigtig god, så med 3 amninger mangler hun ikke umiddelbart noget, når hun samtidig spiser varieret.

I 10-12 måneders alderen vil det være passende med ...


Annonce

... 2 amninger i døgnet - de kan ligge før middagslur og aften eller aften og sen aften. Derudover kan hun tilbydes vand af kop og en varieret kost, hvor du fortsat gerne må bruge modermælkserstatning i hendes grød.

Du må tro på, at så længe hun ligger ved brystet og gerne vil sutte, så er der noget at komme efter. Når hun dier hyppigt om aftenen, er det sandsynligvis fordi din mælk er mere koncentreret her - du har naturligt ikke så meget mælk om aftenen som først på dagen, men den mælk du har er koncentreret og mætter ekstra godt. Den hyppige sutten om aftenen fylder hende derfor op med koncentreret og mættende mælk… En godnatgrød kan sikre lidt ekstra mæthed ud over mælken.

Jeg synes ikke der umiddelbart er grund til at introducere hende for en sutteflaske. Den skal hun vænnes fra igen ret hurtigt, og hun er glad for brystet - og du har umiddelbart mælk til hende:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Og så skal du naturligvis lægge mærke til hendes vandladning, fordi det er tegn på at hun får nok at drikke, at hun også tisser godt og at urinen er klar:)

Tilsidst vil jeg lige nævne, at hvis du er ved at få din menstruation igen efter fødslen eller måske har fået den, så vil du godt kunne opleve, at din datter måske spiser anderledes ved brystet, måske vægrer sig lidt mod brystet osv. Det skyldes at hormonændringerne påvirker måden din mælk smager på. Dette ændrer sig dog igen i løbet af få dage i takt med at din menstruationsperiode stopper. Herefter vil du ofte kunne amme som du plejer...

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det samtidig giver lidt ro:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce