Annonce

Annonce

Svar: Amning - mindre mælk


12. maj 2015

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære S

Tak for dit brev :)

Det vil være rigtig fint, hvis du kan amme din datter 3 gange i døgnet nu, og jeg vil anbefale at du lægger disse amninger før middagsluren, før putning om aftenen og sen aften før du selv går i seng. Disse tre amninger vil dække hendes behov for mælk og en stor del af hendes væskebehov - og derudover skal hun tilbydes vand af kop og så varieret en kost som muligt.

Det er helt naturligt, at du ikke længere føler brystspændinger og har en oplevelse af, at din mælkemængde er nedsat. Der er dog højst sandsynligt mælk at komme efter, og det vil være sjældent, at mælken pludselig forsvinder. Du vil producere mælk, så længe hun dier hos dig, og din produktion vil netop tilpasse sig, så mængden passer til de 3 amninger i døgnet.

Hun skal ikke have mme af kop men blot vand. Du bør dog bruge mme i hendes grød og mos, når du laver mad til kun hende - ellers skal hun have samme mad, som du også selv spiser - almindelige børnevenlige retter.

Hun må godt, nu hvor hun er blevet 9 måneder, få mellem 50-100 ml komælk eller komælksprodukt dagligt. Jeg vil anbefale, at du i første omgang udnytter dette til at give hende lidt sovs sammen med maden osv. så hun på den måde får mere og mere familiemad, og I spiser det samme. Hun kan også sagtens tilbydes ost, som også er en vigtig kilde til kalk, men ellers er modermælken fin. Optagelsen af calcium fra modermælk er rigtig god, så med 3 amninger mangler hun ikke umiddelbart noget, når hun samtidig spiser varieret.

I 10-12 måneders alderen vil det være passende med ...


Annonce

... 2 amninger i døgnet - de kan ligge før middagslur og aften eller aften og sen aften. Derudover kan hun tilbydes vand af kop og en varieret kost, hvor du fortsat gerne må bruge modermælkserstatning i hendes grød.

Du må tro på, at så længe hun ligger ved brystet og gerne vil sutte, så er der noget at komme efter. Når hun dier hyppigt om aftenen, er det sandsynligvis fordi din mælk er mere koncentreret her - du har naturligt ikke så meget mælk om aftenen som først på dagen, men den mælk du har er koncentreret og mætter ekstra godt. Den hyppige sutten om aftenen fylder hende derfor op med koncentreret og mættende mælk… En godnatgrød kan sikre lidt ekstra mæthed ud over mælken.

Jeg synes ikke der umiddelbart er grund til at introducere hende for en sutteflaske. Den skal hun vænnes fra igen ret hurtigt, og hun er glad for brystet - og du har umiddelbart mælk til hende:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og så skal du naturligvis lægge mærke til hendes vandladning, fordi det er tegn på at hun får nok at drikke, at hun også tisser godt og at urinen er klar:)

Tilsidst vil jeg lige nævne, at hvis du er ved at få din menstruation igen efter fødslen eller måske har fået den, så vil du godt kunne opleve, at din datter måske spiser anderledes ved brystet, måske vægrer sig lidt mod brystet osv. Det skyldes at hormonændringerne påvirker måden din mælk smager på. Dette ændrer sig dog igen i løbet af få dage i takt med at din menstruationsperiode stopper. Herefter vil du ofte kunne amme som du plejer...

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det samtidig giver lidt ro:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Passiv amning - mor som sut

Hej Helen, Jeg har svært ved at fornemme hvornår jeg bliver brugt som sut...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce