Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke ammes mere - 4 mdr.


17. juni 2004

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Rikke

Der er desværre altid en risiko for at barnet vil foretrække flasken fremfor brystet, simpelthen fordi det er nemmere (kræver ikke så mange kræfter) at spise på en flaske. Det du beskriver tyder på at det er derfor din dreng nu foretrækker flasken.

Dertil kommer at din mælkemængde jo afhænger af efterspørgslen, så i takt med at din dreng dier mindre hos dig, producerer du også mindre mælk, hvilket igen gør at mælken ikke 'sprøjter ud' som du måske tidligere har oplevet.

Da du kun har kørt med flasken i 14 dage, kan du vælge at springe vællingen over og i stedet give grød på ske om aftenen, for at mætte din søn mere. Vælling er jo i princippet det samme som en tynd grød. Måske kan du være heldig at han så glemmer flasken og begynder at die ved brystet igen.

En anden mulighed er at du malker ud, simpelthen for at se om du derved kan sætte produktionen op. Jeg tænker at hvis du danner mere mælk og mælken derved løber nemmere, så vil han måske blive længere ved brystet. Den mælk du malker ud, kan du så give ham i grøden, eller fryse ned og give ham på kop, når han begynder på det.

En tredie mulighed er at du fylder mælk i en engangsprøjte og drypper lidt mælk i mundvigene på ham, når han ligger hos dig for at die, simpelthen for at han kan smage at der er noget at komme efter og så tager fat ...


Annonce

... igen.

Det er altid svært at vurdere hvor meget mælk der egentlig er i brystet og der kan godt være mæk, selv om du ikke føler spændingen særlig stor. For nogle kvinder er nedløbsrefleksen lidt langsom, hvilket ikke alle børn har tålmodighed til at vente på. Hvis du fornemmer at mælken er der, men ikke rigitg når at løbe til og han derfor mister interessen, så kan du med fordel anvende en syntocinon spray, som du kan få på recept hos lægen. Et pust i hvert næsebor før amning hjælper nedløbsrefleksen på vej.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Vær også opmærksom på at din søn nu er ved at være så gammel at han er meget mere bevidst end tidligere og han nyder også din kontakt. Sørg derfor for at snakke/pludre med ham og stimulere ham når han har behov for det og læg ham til, når han er sulten og færdig med at snakke.

Udnyt det at han er glad for at die om natten, når I ligger ned og der er ro. For det første er det en stor fordel at amme om natten, da du her producerer mere mælkestimulerende hormon, for det andet, så løber mælken måske lettere, netop når du ligger ned og er afslappet. Prøv derfor også at lægge dig med ham i løbet af dagen, rul gardinerne for og skab lidt den samme stemning, som om natten, for at se om han så bedre vil tage fat.

Håber nogle af ovenstående forslag vil hjælpe jer lidt videre. Ønsker jer rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Vaccination

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:

- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1

- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2

- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3

- 15 mdr.: MFR 1

- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)

- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce