Annonce

Annonce

Brev:

Slår sig selv i hovedet


8. februar 2023

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Slår sig selv i hovedet

Kære Helen

Nu skriver jeg til dig igen med spørgsmål til min søns adfærd og udvikling, for der er nok at bekymre sig om som uvidende førstegangsmor.

Min søn er indenfor den sidste uges tid begyndt at slå sig selv i hovedet med den ene hånd, altid hen over panden eller munden. Han er ved at få en masse tænder (han har ikke fået dem før nu her, og der er vist en del påvej på een gang), og har også mellemørebetændelse, og jeg tænkte, det måske handlede om, at det klør og gør ondt. Men en bekendt fra mødregruppen har nævnt, at det kan være tegn på autisme, og det gjorde mig da lidt forskrækket. Jeg synes også, det ser træls ud og som om, det er træls for ham, og jeg bliver ked af at se det.

Jeg tænker ellers ikke min søn minder om én, der kunne have autisme, for jeg har altid fået at vide, at han er meget god til øjenkontakt og kvik i forhold til det sociale, og det er også sådan, jeg selv oplever det.

Han elsker sociale lege som fangeleg og gemmeleg, han vil gerne lave sjov og prøve at få folk til til at grine og lege/snakke med ham. Han vinker hej og farvel, og er også begyndt at pege lidt på ting og give mig hans mad ...


Annonce

... og hans legetøj. Han imiterer tit vores lyde og fagter og pludrer rigtig meget, det har han altid gjort.

Han er begyndt at sige pludrelyde, der nærmest lyder som ord, med forskellige vokaler og konsonanter. Så jeg tænker faktisk han er ret godt med på det punkt. Han er ikke den hurtigste motorisk, men er heller ikke decideret bagud. Han kan ikke kravle på alle fire, kun rokke. Til gengæld kan han krybe virkelig hurtigt og har kunnet det siden han var 7 måneder, han kan sætte sig op og rejse sig op og trippe lidt langs møbler.

Jeg har tidligere skrevet til dig om hans frygt for andre babyer, høje lyde og fremmede, men det er faktisk blevet meget mindre udtalt på det sidste, helt af sig selv.

Så alt i alt er hans udvikling altså ikke noget, jeg har bekymret mig om som sådan, men det er klart, at jeg nu ikke kan lade være med at tænke, om det er noget, jeg skal reagere på, når han slår sig selv i hovedet
.
Ind til videre prøver jeg bare at aflede ham. Jeg synes, det sker mest, når han er træt og når han ligger på puslebord eller i seng/barnevogn.

Hvad tænker du mon, der er på færde?

Med venlig hilsen
en bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionelle produkter til børnefamilien

Hemmingsen Kids er en familieejet virksomhed, som består af Far Martin, Mor Nina, Storesøster Maja og lillebror Anton. Hemmingsen Kids så sit lys i 2022, og blev skabt med visionen om, at skabe mere leg og sjov i hverdagen, for de travle børnefamilier, gennem sikkerhedsgodkendte, multifunktionelle ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. maj 2023 | Udvikling | 9 mdr.

Min datter på 9 mdr. vil ikke spise

Hej Helen Min datter på 9 måneder vil pludselig ikke spise. Ofte kan jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


27. maj 2023 | Udvikling | 12 mdr.

Hvorfor bider min dreng?

Kære Helen Jeg har en dreng, som netop er blevet et år. Han er i alle...

Læs hele brevet og Helens svar


27. maj 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Peanutbutter til små børn

Hej Helen Tusind tak for dig og din brevkasse! Det er rigtig dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2023 | Sovevaner | 8 mdr.

Putning og dårlig søvn - 8 mdr.

Kære Helen. Jeg har fulgt dine råd fra sidste spørgsmål i en måneds tid nu....

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2023 | Sovevaner | 9 mdr.

Urolige nætter 9 mdr.

Hej Helen, Som du tidligere skrev til mig, ville min baby snart finde en god...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedtcreme - fedtprocent

Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce