Annonce

Annonce

Brev:

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre


29. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen

Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu 2 år og 2 mrd. gammel. Jeg er meget bekymret for hans udvikling, hvorfor jeg skriver til dig. Han er donorbarn og jeg er solomor, hvilket jeg umiddelbart ikke betyder noget, men jeg ville informere om det for en god ordens skyld.

Min søn er for en måned siden startet i ny institution, som er en god institution. Det var hårdt for ham den første uge, men allerede anden uge gik det bedre, og efter 8 hverdage var han kørt ind i institutionen.

Min bekymring går på, at han ikke rigtig reagerer på sit eget navn, og han ikke interesserer sig for andre jævnalderen børn. Derudover kan jeg ikke få ham til at fortælle om, hvad vi oplever sammen, eller hvad han har oplevet i vuggestuen eller sammen med sin morfar. Derudover gider han ikke blive inde på stuen i vuggestuen, men vil hellere ud på legepladsen og lege i sandkassen - alene. Det bekymre mig.

Motorisk er han meget modig og langt fremme, han gik da han var 11 måneder, han løber og kan næsten hoppe nu. Han kan sige rigtig mange ord, og sammensætte sætninger som "Hesten spiser gulerod", "Der er mange biler" og "Mig fang, børste" (figur fra minisjang). Han fortæller, når han er sulten eller tørstig ved at sige det som han gerne vil have, som "mælk" eller "spise". Han kan farverne og kan tælle til 20, og jeg har talt både biler og træer med ham, så lige pt. tæller han alt. Han leger med alt sit legetøj, og læser mange bøger.

Når jeg laver sjov med ham, synger en sjov sang eller fjoller, så griner han meget. Han bliver hurtigt tryg ved voksne og vil gerne lege med dem. Han kommer og henter mig eller en anden voksen ved at tage dem i hånden og sige "kom". Han siger også nogle gange "hej" til ...


Annonce

... fremmede. Når vi går tur peger han på alt det vi går forbi og fortæller, hvad det er. Og endelig er han meget glad for at kramme og lege forskellige tumlelege, hvor vi f.eks. svinger rundt. Hans øjenkontakt er nogenlunde, ikke meget god. Men han ser på mig, når han beder mig om noget. Men kan sagtens lege i sit eget univers i lang tid uden at henvende sig til mig. Jeg kan ikke kalde på ham med hans navn, men hvis jeg siger "hay" eller "halooooo", så reagerer han for det meste.

Jeg kan godt se, når jeg skriver det, at han kan mange ting, men jeg synes ikke, at han kan følge med de andre børn på hans alder. Især det her med at lege med andre. Jeg prøver at tale om de andre børn, som vi mødes med fra mødregruppen og sådan, men det er ligesom om, at han ikke forstår, hvad jeg siger. Vi har også set på billeder af de andre børn og ham selv, og det er lige som om, at han slet ikke fatter, at det er et menneske, der er på det billede. Han kan sagtens genkende mig, mine forældre og mine venner, når han ser os.

Jeg er meget bekymret for hans udvikling, så jeg spurgte i den gamle institution, da vi skriftede, om de mente, at der var problemer med hans udvikling, og det mente de slet slet ikke, at der var. Men i den nye institution har de spurgt om jeg har fået tjekket hans hørelse, fordi han ikke reagerer på sit navn. Jeg er overbevist om, at hans hørelse er helt fin. Han kan høre en brandbils udrykning lige meget, hvad han er i gang med.

Jeg ved godt, at du ikke kan svare på, om der er noget galt med hans udvikling uden at se ham. Men kan du sige noget ud fra det jeg skriver, og eventuelt noget om, hvordan jeg kan hjælpe ham mht. at reagere på sit navn og lege med andre.

Tak for en god postkasse.

En bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2023 | Udvikling | 22 mdr.

Går på tæer

Kære Helen Jeg synes, det går godt med vores lille pige på snart to år. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2023 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Gelatine-agtige stykker i bleen

Hej Helen Her til morgen er min datters natble og numse fuldstændig fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2023 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Tvillinger og søvn - 2 år, 1 mdr.

Kære Helen. Du har før været meget behjælpelig med vores spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2023 | Diverse | 2 år, 3 mdr.

Afføring, 2-årig

Kære Helen Vores pige på 2 år trives rigtig godt. Vi har dog et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2023 | Sovevaner | 2 år

Hvordan får vi vores 2 årige til at sove?

Kære Helen. Lillebror er nu blevet 2 år, og han trives umiddelbart rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.

Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce