Annonce

Annonce

Brev:

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre


29. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen

Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu 2 år og 2 mrd. gammel. Jeg er meget bekymret for hans udvikling, hvorfor jeg skriver til dig. Han er donorbarn og jeg er solomor, hvilket jeg umiddelbart ikke betyder noget, men jeg ville informere om det for en god ordens skyld.

Min søn er for en måned siden startet i ny institution, som er en god institution. Det var hårdt for ham den første uge, men allerede anden uge gik det bedre, og efter 8 hverdage var han kørt ind i institutionen.

Min bekymring går på, at han ikke rigtig reagerer på sit eget navn, og han ikke interesserer sig for andre jævnalderen børn. Derudover kan jeg ikke få ham til at fortælle om, hvad vi oplever sammen, eller hvad han har oplevet i vuggestuen eller sammen med sin morfar. Derudover gider han ikke blive inde på stuen i vuggestuen, men vil hellere ud på legepladsen og lege i sandkassen - alene. Det bekymre mig.

Motorisk er han meget modig og langt fremme, han gik da han var 11 måneder, han løber og kan næsten hoppe nu. Han kan sige rigtig mange ord, og sammensætte sætninger som "Hesten spiser gulerod", "Der er mange biler" og "Mig fang, børste" (figur fra minisjang). Han fortæller, når han er sulten eller tørstig ved at sige det som han gerne vil have, som "mælk" eller "spise". Han kan farverne og kan tælle til 20, og jeg har talt både biler og træer med ham, så lige pt. tæller han alt. Han leger med alt sit legetøj, og læser mange bøger.

Når jeg laver sjov med ham, synger en sjov sang eller fjoller, så griner han meget. Han bliver hurtigt tryg ved voksne og vil gerne lege med dem. Han kommer og henter mig eller en anden voksen ved at tage dem i hånden og sige "kom". Han siger også nogle gange "hej" til ...


Annonce

... fremmede. Når vi går tur peger han på alt det vi går forbi og fortæller, hvad det er. Og endelig er han meget glad for at kramme og lege forskellige tumlelege, hvor vi f.eks. svinger rundt. Hans øjenkontakt er nogenlunde, ikke meget god. Men han ser på mig, når han beder mig om noget. Men kan sagtens lege i sit eget univers i lang tid uden at henvende sig til mig. Jeg kan ikke kalde på ham med hans navn, men hvis jeg siger "hay" eller "halooooo", så reagerer han for det meste.

Jeg kan godt se, når jeg skriver det, at han kan mange ting, men jeg synes ikke, at han kan følge med de andre børn på hans alder. Især det her med at lege med andre. Jeg prøver at tale om de andre børn, som vi mødes med fra mødregruppen og sådan, men det er ligesom om, at han ikke forstår, hvad jeg siger. Vi har også set på billeder af de andre børn og ham selv, og det er lige som om, at han slet ikke fatter, at det er et menneske, der er på det billede. Han kan sagtens genkende mig, mine forældre og mine venner, når han ser os.

Jeg er meget bekymret for hans udvikling, så jeg spurgte i den gamle institution, da vi skriftede, om de mente, at der var problemer med hans udvikling, og det mente de slet slet ikke, at der var. Men i den nye institution har de spurgt om jeg har fået tjekket hans hørelse, fordi han ikke reagerer på sit navn. Jeg er overbevist om, at hans hørelse er helt fin. Han kan høre en brandbils udrykning lige meget, hvad han er i gang med.

Jeg ved godt, at du ikke kan svare på, om der er noget galt med hans udvikling uden at se ham. Men kan du sige noget ud fra det jeg skriver, og eventuelt noget om, hvordan jeg kan hjælpe ham mht. at reagere på sit navn og lege med andre.

Tak for en god postkasse.

En bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2022 | Sovevaner | 2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen, Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce