Annonce

Annonce

Brev:

Aldrig tilfreds


23. november 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Aldrig tilfreds

Kære Helen.

Min søn på 9 måneder er nærmest aldrig tilfreds. Kun hvis jeg gør noget for det. Og det er ved at være hårdt.

Han har altid krævet meget underholdning for at være tilfreds. Man kan sagtens få ham til at smile og grine. Men han forbliver ikke glad. Han har aldrig ville ligge særlig meget. Heller ikke i vores favn eller på vores ben da han var lille. Han ville op. Når man tager ham op, skubber han sig altid væk fra en og vil vende ud af. Han holder ikke øjenkontakt særlig lang tid af gangen og han kan ikke lide nærkontakt og bliver så hurtigt utålmodig.
Han vil ikke ligge nede på gulvet, heller ikke selv om man ligger nede og leger med ham. Kun kort, kan man aflede ham med noget.

Han gider ikke lege med det samme legetøj særlig lang tid af gangen og han vender sig konstant over til en og vil tages op. Troede det ville hjælpe lidt når han lærte at møffe sig fremad, men nej. Han bruger det ikke rigtigt. Kun hvis jeg motiverer ham til at møffe sig hen til mig. Men det er inkl. en utilfreds lyd hele vejen.

Han elsker til gengæld at gå. Lige så snart han får lov til det, er han mega glad og pludrer og hygger sig. Jeg bliver altid træt/afbryder det at gå rundt, før ham. Det kan min ryg ikke holde til og ved jo også godt at det ikke er optimalt for ham endnu. Han kan hverken sidde eller kravle endnu. Det er svært at lære ham, når han ikke gider være på gulvet. Han kan bare bedst lide når der sker noget nyt.

Han har aldrig rigtigt vist interesse i at spise rigtig mad (det er dog blevet bedre) Men han mister virkelig hurtigt interessen og tålmodigheden, så det bliver aldrig noget vi kan kalde et måltid. Han vender sig væk lige så snart han er færdig med at amme, og så begynder han at brokke sig. Der skal ske noget. Jeg er begyndt at blive ked af det, for han er bare slet ikke hyggelig at være sammen med. Føler jeg giver ham hele verden og intet er godt ...


Annonce

... nok. Jeg skal virkelig være på og spille klovn for at han er tilfreds. Kan ikke nå at lave aftensmad eller noget, når hans far ikke er hjemme, for kan ikke holde ham tilfreds imens.

Til gengæld er han nem at have med ud. Han hygger sig når vi går en tur ud i haven, han elsker at gynge, han er tavs og sidder og observere alt når vi går tur med barnevognen. Han er underholdt godt, når der er andre børn. Han har altid smilet meget til andre mennesker. Han hygger sig også når vi er sammen med mødregruppen eller til babysvømning. Men her hjemme, er intet godt nok. Når han er i Tigerspring bliver det hele endnu værre.

Jeg kan ikke lade vær med at sammenligne ham med de andre i mødregruppen, og er så misundelig på, at deres børn er glade, smiler meget, krammer og kysser deres mødre, kan ligge og lege selv, søger øjenkontakt og spiser lystigt og det er altså sådanne beskriver dem når de er hjemme også.

Hvad gør jeg mon forkert? Eller hvad er der mon med Max? Han har været til Kiropraktor, ørelæge, ergoterapeut osv. Ingen ser noget unormalt ved ham.

Skal jeg bare fortsætte med tålmodigheden og håbe på at det vender, eller hvad kan jeg gøre?

Han sover 2 lure om dagen på sammenlagt cirka 3-3,5 time.
Han ammmer hver 2.-3. time om natten i de 11 timer han sover. Og om dagen bliver han ca. ammet 3-4 gange.

Han er et barn der aldrig rigtigt har grædt. Og nu hvor han er begyndt at tumle noget mere rundt, hænder det jo at han slår sig. Men han kan slet ikke tage imod trøst. Han aner ikke hvad det er og skubber sig bare væk. Han bruger ikke sut. Og der går lang tid før han glemmer at han er ked af det. Det med at trøste og berolige ham, er også et problem om natten, for det kan ikke lade sig gøre. Så jeg ammer bare, og så sover vi videre.

Det er svært at beskrive det hele rigtigt og få det hele med.
Glæder mig til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Mor til Max

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Kan man ændre den tid de vågner på?

Hej Helen. Er det muligt at ændre vores datters tid at stå op på? Hun står...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

MME tager min datters appetit

Hej Helen Jeg har en datter på 7 måneder, som trives godt, er glad og tager...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Pige på 7 mdr kan ikke finde ro

Hej Helen! I desperation skriver vi nu til dig. Vi har den skønneste lille...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

To spørgsmål om mad

Hej Helen Jeg har to punkter, som jeg håber du kan svare på. Vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnproblemer - 9 måneder

Kære Helen, Glædelig jul og godt nytår Jeg skriver fordi jeg har fulgt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce