Annonce

Annonce

Brev:

7 måneder og helt desperat efter mor


12. november 2021

Kategori:
Alder:
7 mdr.

7 måneder og helt desperat efter mor

Hej Helen,

Nu er der endelig ro på storebror, men det kokser for os med lillesøster. Hun er 7 måneder og 2 dage, fuldammet til hun var 6 måneder, hvorefter vi langsomt er trappet ud af amning. Hun ammer kun om natten nu, og så om dagen hvis vi lige er et sted, hvor der ikke er flaske eller grød tilgængeligt.

Men hun ELSKER sin mor. Hun græder ulykkeligt, så snart jeg forlader rummet og selv far er bedst, hvis hun bare sidder på mit skød og kan røre ved ham. Vi prøver med at han bader hende og giver hende flaske (hun har accepteret flasken helt fint), samt går ture med barnevognen - i øvrigt det eneste de kan lave sammen, som hun er glad for - men kun badet foregår ikke i gråd. Uanset om jeg er i nærheden, kan han godt droppe at give hende flaske. Hvad gør vi? Hun skal i dagpleje fra januar og jeg kunne godt tænke mig, at hun ikke bare bliver klar til at være væk fra mig den dag, hun starter, men er klar til det inden ...


Annonce

... da.

Et andet problem er nætterne. Hun vågner mellem 5 og 10 gange om natten og falder kun til ro, ved at blive ammet. Hverken en hånd på maven eller ryggen, en sut, en beroligende sang eller hvad jeg ellers kan finde på, virker. Hun græder, til hun får brystet i munden. Vi giver hende aftensmad ca 17.30, og så en flaske vælling ca kl. 19, inden vi putter hende kl. 19.30 hvor hun falder i søvn efter flasken, 90% af tiden helt uden brok og uden jeg behøver sidde derinde. Hun er vågen, når jeg lægger hende, men falder i søvn få minutter efter. Til tidere lidt længere, men så pludrer hun som regel til hun sover.

Hvordan får jeg min nattesøvn tilbage? Indtil vi begyndte at vænne hende fra amning om dagen, som hun helt fint - vågen 2-3 gange om dagen, og det kan jeg fint leve med, også når jeg skal arbejde igen.

Jeg håber du endnu en gang har nogle vise ord - og at det lyder normalt og som noget, der kan løses. 😅

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. maj 2022 | Opdragelse | 6 mdr.

Lillesøster spejler sig i storesøster

Kære Helen, Her kommer endnu et spørgsmål. Jeg har en lille pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Vores lille Lærke vågner kl. 4

Kære Helen, Vi har forsøgt at følge dit forslag til en daglig rytme, og det...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2022 | Udvikling | 9 mdr.

Hiver sig i håret

Hej Helen. Vores dejlige dreng på 9,5 mdr har altid haft et flot, kraftigt...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2022 | Sovevaner | 8 mdr.

Gråd ved sengetid, Øv

Kære Helen Vores søde lille dreng vokser og trives og er en meget glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2022 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Kemi i færdigmad

Kære Helen, Tusind tak for dit meget hurtige og flotte svar på mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.

Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce