Annonce

Annonce

Brev:

Urolig pige på 9 år


7. august 2021

Kategori:
Alder:
9 år

Urolig pige på 9 år

Kære Helen

Tak for dine råd med lillesøster. Allerede efter dag med den nye rytme sov hun længere stræk og kunne puttes tidligere uden at vågne efter en time.

Denne gang omhandler det storesøster, som lige er blevet 9 år.

Hun er en utrolig sød pige, som har mange gode venner, er sjov, meget dygtig fagligt, elsker at være fysisk aktiv og generelt bare er glad og stortrives. Hun har altid været et “let” barn på mange områder. Alligevel er vi som forældre tit udfordret og kommer til at irritere os over hende og skælde ud på daglig basis, og det er vi kede af og frustrerede over. Især fordi at hun ikke gør tingene bevidst. Vi kan ikke rigtig finde ud af, hvad der er “galt” eller endnu vigtigere; hvordan vi hjælper hende i det. Vi tænker ikke, at hun har nogen diagnose, men blot at hun har nogle udfordringer. Måske med hendes sanser. Jeg lister nogle eksempler på hendes adfærd op her.

Hun går og har altid gået på tæer

Hun kan ikke sidde stille på en stol til trods for vi flere gange under maden beder hende om at sætte sig igen. Det er som om, hun ikke er bevidst om, hun rejser sig igen få sekunder efter.

Hendes krop er altid i uro. Vi har sat en gynge op i vores stue, som hun altid sidder på, sådan hun kan være i bevægelse.

Hun piller konstant i maden - og faktisk alt som kan være “sjovt” at røre ved. Det kan være hånden ned i mel, et stearinlys på bordet, tandpasta osv. Hun ved godt, vi ikke vil have det, men det er som om, hun er helt styret af sine impulser. Når vi gør hende opmærksom på det undskylder hun og stopper, indtil hun kort tid efter glemmer og starter forfra.

Om natten har hun meget uro i kroppen. Hun siger selv, hendes hoved er fyldt, og benene ikke vil slappe af. Vi har købt noget naturmedicin, som har afhjulpet dette, og hun sover fra 19-06 hver nat. Hvis vi glemmer medicinen, kan hun ikke sove.

Hvis vi fx beder hende om at gå ovenpå og hente en trøje, så kommer hun ned igen uden trøjen.

Hun er meget klodset. Falder tit og opdager ...


Annonce

... fx ikke en pæl foran hende, hvis hun snakker.

Hvis ikke hun får nok søvn, så er hun fuldstændig i ubalance. Hendes lillebror på 7 kan sagtens komme i seng en dag kl. 21, hvor han trives fint. Storesøster derimod tager 2 dage om at komme på rette spor. Hun bliver ked af det og helt ude af sig selv.

Hun er en social pige, som har mange legeaftaler. Alligevel må vi til tider skærme hende fra legeaftaler, da hun pludselig kan brænde helt sammen. Så er hun ulykkelig og igen ude af sig selv, indtil hun får hvilet hjemme et par dage, uden vi laver noget.

Hun har mange søde veninder, som hun er helt i balance med, når hun leger med. Nogle gange, når hun ikke er i balance, vil hun pludselig lege med en masse nye og gider ikke de gamle veninder længere. Vi kan mærke på hende, at hun egentlig ikke har det godt, og vi prøver at huske hende på de gamle venner. Efter et par måneder er det typisk ovre, og hun finder tilbage til de gamle. Vi har ligeledes forklaret hende, at hun ikke kan være sikker på, de gamle stadig har lyst, når hun har glemt dem. Når hun går efter de nye veninder, siger hun, de gamle er kedelige.

Skolen beskriver hende som en rigtig god ven, som tænker på andre. Hun er utrolig flittig, men en dagdrømmer. Hun er en pige, som sætter en masse aktiviteter i gang, som er sjov og empatisk. Hvis hun laver noget, som interesserer hende, så kan hun sagtens sidde stille og koncentrere sig. Skolen beskriver dog også, at hun skal øve sig på at fordybe sig i det hun går i gang med, inden hun skifter aktivitet. Vi oplever også herhjemme, at ting hurtigt keder hende og hun går fra en aktivitet eller leg til en anden.

Min store bekymring er, om ovenstående vil vokse sig større, når hun bliver ældre, og hvordan vi støtter hende bedst muligt i det. Hun er så dejlig en pige, men vi irriterer og bekymrer os bare så tit over hendes adfærd.

Hun er født 4 uger før tid. Jeg ved ikke, om det har noget at sige.

Hvad tænker du om det hele?

Med venlig hilsen
den bekymrede

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. august 2022 | Opdragelse | 7 år, 9 mdr.

Min søn er numsefikseret

Hej Helen. Jeg har dreng der bliver 8 år til november. Han har i en...

Læs hele brevet og Helens svar


26. januar 2022 | Opdragelse | 8 år

Min datter siger, hun er tyk

Kære Helen. Jeg er mor til en sund og rask datter på 8 år. Hun er glad for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce