Annonce

Annonce

Brev:

Sproglig udvikling - 11 mdr.


15. januar 2021

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Sproglig udvikling - 11 mdr.

Hej!

Min datter bliver 11 måneder d. 26 februar.

Hun møver stadig rundt og har ikke helt fundet kravle metoden endnu. Men hun kommer selv fra liggende/til siddende og omvendt og stiller sig op af alt. Har også stået frit enkelte gange og taget små skidt. Hun kan vinke, klappe og når vi siger “hvor stor er Alma” så tager hun armene op over hovedet. Hun er begyndt den sidste måneds tid at sige “a det” og peger på alt. Vi er gode til at fortælle og sætte ord på de ting hun peger på. Vi laver mange gentagelser og hun peger også ofte på de samme ting. Vi har også gerne en dialog om det. Vi siger også sætninger til hende som “hvor er katten?” Også kigger Alma rundt i rummet og peger på katten. Eller “må mor få din sut?” Også giver Alma mig den osv.

Vi synes hun er godt med men vi er lidt i tvivl om hvad vi kan og skal forvente af hende nu i forhold sin hendes alder og udvikling. Vi synes hendes pludren er varierende og hun siger “a det?” Og peger, siger “baba” , “mam”, “dada” og laver spytte lyde og brummen med munden.. og nogle gange vrøvler hun bare derud af :-) hun er også meget bevidst om at få os til at grine ...


Annonce

... og laver mange fjollede ting! Og hvis vi siger “skal vi læse en bog?” Så møver Alma hen til bogreolen og tager en bog.

Vi synes hun er meget bevidst og laver gerne de samme lege igen og igen. Hun elsker fange leg og at jagte os på gulvet. Elsker at gynge, tumle og danse til musik. Hun er også begyndt at lave fagter til “drala” sangen. Hun elsker at læge bøger hvilket vi får meget af tiden til at gå med, elsker at lave mad med sig legemad og lave puttekasse, banke i sit hammerbrat osv. Vi er dagligt i haven hvor vi sanser og gynger. Ser på heste osv.

Men mit spørgsmål går egentligt på hvad Alma skal kunne rent sprogmæssigt i denne alder? Og hvad kan vi forvente mere af og hvordan støtter vi hende bedst nu? :-)

Og har du nogle gode lege vi kan gøre brug af nu?

Også mht. Almas manglende kravlen. Er det bekymrende at hun stadivæk ikke kravler? Vi har set både osteopat, fysioterapeut og Sundhedsplejerske. De siger at der ikke er noget galt, og har givet os øvelser. Vi har virkelig trænet og øvet men der sker bare ikke rigtig noget.

Håber du kan give nogle gode råd og hjælpe os videre!

Venlig hilsen
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kurver - måling af børn

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Sygdom | 11 mdr.

Syg efter dagplejestart

Hej Helen. Jeg har haft glæde af dine breve ang. Min datters spisning, men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce