Annonce

Annonce

Brev:

2,5 årig vil ikke have tøj på


11. januar 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

2,5 årig vil ikke have tøj på

Hej Helen.

Tak for en rigtig god brevkasse med mange gode råd.
Nu er det blevet min tur til at skrive.

Det er gået i hårdknude hjemme hos os, når min søn på 2,5 år skal have tøj på og skiftet ble. Og det er både ved almindeligt bleskift, nattøj, overtøj osv.

Han går gerne med på badeværelset hvor det foregår. Har ofte noget legetøj med.
Og så er han meget optaget af det legetøj, og når jeg siger at nu skal han komme og lægge sig og få tør ble på, så ignorerer han mig, og er optaget af sit legetøj. Og det er også ok. Prøver at være sikker på at jeg har hans opmærksomhed og siger flere gange at han skal komme og lægge sig. Ikke lige nu og lige om lidt, er hans svar. Jeg har prøvet at vente længe på at det blev “lige om lidt” og sige til ham flere gange at nu skal han komme. Men han kommer ikke.

Har prøvet at gå over til buksebleer, for at minimere det at han skal ligge ned, og det har ikke den store betydning. Han har tidligere gerne ville prøve selv at tage tøj på, oftest nattøj, men nu prøver han 2 sekunder, og siger at han ikke kan, og leger videre. Det ender med at jeg bliver skrap, og til sidst, må jeg simpelthen “proppe” ham ned i tøjet med hyl og skrig, og det er jo ikke sjovt for nogen af os.

Jeg er alene med ham, så der er ikke nogen der kan tage over. Når det er mine forældre der skal gøre det, går det lidt bedre, men kan også ofte ende på samme måde.

Jeg er virkelig ked af at det bliver sådan og har også tænkt over, hvilken stemning der ...


Annonce

... er, og at det ikke bliver selvforstærkende, at jeg synes det fylder rigtig meget. Har prøvet at skifte scene, så bleen bliver skiftet på badeværelset og at fx nattøjet kommer på i stuen. Det er har før været effektivt med et sceneskift, men det virker heller ikke. Så løber han bare afsted og griner og pjatter og tager det som en leg.

Han er en rigtig dreng med krudt i, men også meget følsom og bliver hurtig ked af det og noglegange han undskylder mange gange, hvis jeg fx siger, at nu er skal han altså komme. Nogle få gange er det som om han glemmer det, også går det hele fint.

Han er ikke så interesseret i potten endnu, og det har jeg heller ikke presset på med. Han havde et par uger for nogle mdr siden, hvor det var meget spændende, men ikke mere. Han er også nogle gange meget hjælpeløs, og kan ingenting. Heller ikke selv kravle op på sin stol osv. Er klar over at nok handler om at have brug for noget ekstra omsorg, og det får han også - ikke altid, men ofte. Ift at tage tøj på selv har jeg også hele tiden sagt at jeg skulle hjælpe ham, at han kunne prøve, rost ham, og sagt vi kunnet hjælpes ad, så ingen pres.

Vi har som regel ikke specielt travlt, men selvfølgelig skal vi nogle gange ud af døren, men synes ikke vi har stressede morgener. Problemet er både aften og morgen. Og ofte også i vuggestuen når vi skal hjem.

Kunne virkelig godt bruge nogle gode råd til at komme ud af den dårlige spiral med at få tøj på....!

De bedste hilsner
En frustreret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning uden amning

Kære Helen Den 28/03 måtte vi fjerne den sidste amning på dagen vi havde...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2021 | Kost og ernæring | 2 år, 5 mdr.

Bange for ny mad

Hej Helen, Mange tak for dine råd og tanker angående min lille dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2021 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Barn 2 år og 4 mdr vil ikke sove alene på eget værelse

Kære Helen Vores søn på 2 år og 4 måneder har den sidste måneds tid været...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Rettidig omhu ift. at undgå natamning i lang periode

Kære Helen Jeg venter barn nr. 2 og har i den forbindelse nogle spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Er det tid til potte træning?

Kære Helen, Jeg er mor til en dejlig dreng på 2 år og 10 måneder. Det skal...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce