Annonce

Annonce

Brev:

Græder efter dagslure og er pylret


23. november 2020

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Græder efter dagslure og er pylret

Kære Helen

Min datter er nu godt 17 måneder, og den sidste uge/uger har hun ændret sit søvnmønster om dagen. Tidligere sov hun næsten kun 30 min lure, men det vendte for nogle måneder siden. Nu har det været sådan at hun tager enten en lur midt på dagen på mellem 2- 2 1/2 time eller 2 lure der samlet ender op på max 3 timer i alt. Det har fungeret godt, omend hun stadigvæk har kunne være lidt pylret i perioder som om hun ikke fik nok søvn. Hun sover 11 timer om natten fra ca 19-6 og vågner ofte en gang kort om natten og skal have sut.

Jeg har nogle gange undret mig lidt over at hun efter så god nattesøvn stadigvæk kan virke træt om morgenen. I weekenderne er vi tit nødt til at ligge hende allerede kl 9 igen fordi hun er så pylret og træt.

Den sidste tid er hun begyndt at vågne efter kort tid ...


Annonce

... fra dagluren(e) og græde rigtig meget hvor vi tit må opgive og tage hende ind. Og derudover er hun også begyndt at kaste sig ned og græde hysterisk hvis hun ikke får sin vilje, ellers hvis hun er træt og ex bliver skiftet eller skal have tøj af/på.

Mine spørgsmål er derfor:

Skal vi være obs på noget sådan generelt mht træthed - er det normalt at være pylret/træt flere gange om dagen selvom hun sover godt om natten?

Er det en fase/tigerspring der kan forklare hendes adfærdsændringer både med voldsom gråd ved opvågninger i dagslure samt det dramatiske temperament?

Hun er ellers glad og smilende. Så jeg oplever jo slet ikke at hun mistrives, men jeg er også bange for at overse hvis der er et eller andet der gør at hun ikke har det helt optimalt.

De bedste hilsener en (måske) overbekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Afbrudt nattesøvn og lange putteseancer

Kære Helen. Efter et helt års medlemskab har jeg nu endelig fundet tid til...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

14 mdr. - kan ikke sove i egen seng

Kære Helen, Jeg skriver til dig, da min mand og jeg har et brændende ønske...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 15 mdr.

Kære Helen Vores pige er netop blevet 15 måneder. Hun er en helt almindelig...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2020 | Opdragelse | 15 mdr.

Uro ved aftensmaden

Kære Helen Så er jeg tilbage med flere spørgsmål:) Vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


27. december 2020 | Udvikling | 15 mdr.

Problematisk tandbørstning

Kære Helen, Så er vi her igen, denne gang for at bede om hjælp til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce