Annonce

Annonce

Brev:

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.


23. september 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.

Hej Helen

Min datter er godt 15 måneder og spiser rigtig fint med mad (for det meste). Det varierer lidt hvor meget hun spiser i vuggestuen og nogle gange til aftensmaden gider hun heller ikke spise så meget. Hun smager dog på alt. Og vi slutter altid dagen med aftengrød så er ikke bekymret for, at hun får nok mad.

Jeg kom nok lidt sent igang med at “træne” ske og gaffel med hende, og madede hende i lang tid. Vi mader hende næsten aldrig mere (kun hvis aftengrød skal hurtigt ned pga træthed). Og hun kan nærmest spise alt med fingrene, selv suppe. Men hun vil bare ikke tage ske og gaffel. Hun forstår godt teknikken til dels, og kan finde på at tage et par skeer grød selv (hvor jeg dog hjælper med at få grøden på skeen). Men hun bliver meget hurtigt irriteret og kaster den ned og spiser med hånden. Det er tydeligt at hun ikke rigtigt har tålmodigheden og synes ...


Annonce

... det er meget lettere med hænderne.

Jeg forsøger ved hvert måltid og jeg fornemmer lidt at hun bliver mere og mere irriteret på skeen pga mit pres. Mit spørgsmål er hvordan jeg skal få hende til at spise med ske og gaffel. Skal jeg blive ved med at “træne” bevidst eller skal jeg bare ligge skeen ved hende og vente til hun en dag tager den op?

Et andet spørgsmål er hvornår børn lige så stille begynder at snakke. Hun siger mangle lyde og peger og siger “det?” Konstant (Som i hvad er det). Men hun har endnu ikke sagt et rigtigt ord af sig selv. Hun kan efterligne ord vi siger med lyde der minder om, men det hænger ikke ved. Hun er meget opsøgende og smilende og på, og hun virker til at forstå mange ting, som når vi spørger om hun er sulten eller hvem der kommer hjem. Vi vil jo gerne få hende til at tale mere, men kommer det bare af sig selv?

Med venlig hilsen
mig

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. oktober 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Urolig og sparsom nattesøvn

Kære Helen, Så er der igen gået lidt tid, og jeg må trække på din ekspertise...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vand af sutteflaske

Hej Helen Du har hjulpet os med at trappe vores søn ud af flasken. Han slap...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

15 måneder får stadig flaske

Hej Helen Vores lille pige på 15 måneder har rigtig svært ved at falde til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Udtrapning flaske 1 år

Hej Helen Vi har brug for helt konkrete råd i forbindelse med udtrapning af...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2020 | Diverse | 13 mdr.

Opstart i vuggestue - 13 mdr.

Kære Helen, Jeg synes, vi nu igen har brug for dine gode råd. L. er 13...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce