Annonce

Annonce

Brev:

Følsom dreng - 6 mdr.


15. maj 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Følsom dreng - 6 mdr.

Hej Helen,

Jeg skriver til dig, fordi jeg har en søn der lige er fyldt 6 mdr. Han har altid været en “nem” baby og er det stadig. Han er så sød, dejlig, glad og smilende, når vi er hjemme i vores vante, trygge omgivelser - bare ham, min kæreste (hans far) og jeg. Han var været god til at sove i løbet af dagen og har altid haft brug for meget søvn og bliver forholdsvist hurtigt træt.

Når vi har besøg eller er ude på besøg hos andre bliver han virkelig pylret. Eller ikke bare pylret. Han bliver simpelthen så ked af det. Hvis vi f.eks. er sammen med de andre børn fra mødregruppen og en af dem skriger (det kan både være i sjov eller pga. utilfredshed) eller hvis et barn græder, så bliver han helt vildt ked af det. Hele hans ansigt trækker sig sammen, han bliver rød i hovedet og græder med tårer, som han aldrig nogensinde græder, når vi bare er alene sammen. Han bliver helt ulykkelig.

Derudover kan han ikke lide, når hverken familie, venner eller bekendte siger hej til ham. Enten kigger han på dem helt uden at fortrække en mine og ellers skubber han sin lille underlæbe frem og derefter begynder at ofte at pive eller græde lidt. Han kan heller ikke koncentrere sig om at amme (nu er vi dog begyndt på mere fast føde, men jeg har endnu ikke prøvet, om han kan samle sig om at spise det). Jeg har på ingen måde noget problem med at andre siger hej til ham eller holder ham, så jeg synes ikke, at jeg sender nogle signaler om, at noget ikke er okay i ...


Annonce

... situationen.

Han bliver meget forskrækket hver gang der er en lyd, han ikke er forberedt på. F.eks. hvis jeg tager bagepapir, hvis min kæreste hoster eller en pose rasler. Selvom han har hørt det mange gange efterhånden. Helt generelt skal han altid lige se ting et par gange, før han lige vænner sig til det og legetøjet bliver grundigt studeret. Men han er let til grin og latter, når vi bare er os, så det er på ingen måde, fordi han er et trist barn.

Han har været sådan hele tiden, så det lader ikke til, at det bare lige er en periode.
Han er født tre uger før termin og er vores første barn.

Jeg har selv altid været forholdvis følsom og var meget genert som barn, så jeg ved jo nok godt, hvor noget af det stammer fra.

Her kommer mine spørgsmål så:

1. Hvordan støtter jeg ham i, at han har det sådan uden at “dyrke” det?

2. Han skal starte i institution om 3,5 mdr. og jeg har simpelthen så ondt i maven over det, fordi jeg på ingen måde synes, at han viser tegn på at være klar til det. Jeg synes, at Corona-situationen gør det lidt svært, at “øve” at være sammen med andre og undvære mig. Har du nogle forslag til, hvordan vi kan begynde at forberede institutionsstart? Jeg kommer til at køre på arbejde kl. 7.15 og være hjemme kl. 16.45.

3. Har du nogle gode råd vedr. vuggestue vs. dagpleje i sådan en situation?

Jeg glæder mig til at høre fra dig og håber, du har nogle gode råd til, hvordan jeg kan støtte ham.

Venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad ved 6 månedersalderen

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit seneste brev - min datter sover nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 måneder og mavekneb døgnet rundt

Kære Helen Min datter på 6 måneder har mavekneb døgnet rundt. Det har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Amning | 6 mdr.

Passes af far i 8 timer, uden amning

Hej Helen Tak for dit forrige svar vedr. vores søns mad- og søvn skema,...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Snart 8 måneder og ikke interesseret i mad

Kære Helen Tak for dine tidligere svar, de et værdsatte! Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce