Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til gå turen


9. februar 2020

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Hjælp til gå turen

Hej Helen.

Vores datter bliver til maj 2 år. Hun er født 35+2 og har samtidig bløde led og er meget hypermobil, så hun er kommet senere igang med at gå, omkring da hun var 17 måneder kom hun så småt igang.

Hun løber glad rundt i legeland, hjemme (også udenfor lige nedenfor og ved de kaniner der er på stedet), nede i dagplejen.

Dagpleje mor har med succes øvet gå ture med hende det sidste lange stykke tid, da hun som netop siger at vores datters hjerne måske er lidt bagud her også (håber det giver mening?) men at hun går med på ture og de har øvet at bare fordi hun ville op og sidde i klapvognen efter måske 100 meter så kom/kommer hun det altså ikke før vi måske har sagt 200 meter. I starten var vores datter sur over dette , men nu går hun glad med og "synger" og griner osv. Det er jo mega fedt!

Der hvor jeg bliver frustreret og i tvivl osv. Det er når vi selv øver med hende. Som jeg skriver er der intet på græsområdet eller ved kaninerne hvor vi bor, men kommer vi udenfor den grund eller på cykelstien får hun gummiben og skaber sig.

Min mand øver hver dag han henter hende fra dagpleje med at sætte mål for hende og sige gå hertil også kan du komme op igen (os fordi hun jo måske sidste på dagen er træt i ...


Annonce

... benene, har hørt med hypermoilitet så bliver de hurtigere trætte?) men de øver.

Men hvad og hvordan er den rigtige måde at gribe det her an på? For jeg ønsker bestemt ikke vi har en pige på 5 år en dag der får sin vilje og skal op og køre klapvogn når hun ikke gider gå mere fordi det ikke passer hende. Hun prøver os jo også af lige nu, det tydeligt at se.

Men skal vi gå et stykke væk og lade som ingenting også vente på hun kommer? skal vi snakke til hende stille og roligt og sige at vi ved hun kan og hun bare skal gå lige derhen til også kan hun komme op? Og hvad når hun kaster sig ned på jorden?

Lad os tage et loppemarked hvor vi lige har været. giver vi hende frie hænder er der intet men så snart vi beder hende gå ved os, kaster hun sig ned. What to do?!

Og en anden bekymring i det her, det er os hun bare fiser afsted, igen på et loppemarked fyldt med mennesker, men hun vender sig ikke en gang om og kigger om vi faktisk er med hende. altså jeg er lidt bekymret for den måde hun fiser afsted på og hun slet ikke "anerkender" os når hun ikke viser tegn på hov hvor er mor og far egentlig?

Jeg håber det gav lidt og du kan komme med gode råd og tips, for jeg aner ike hvordan vi griber det rigtig an mere.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. november 2020 | Udvikling | 2 år

Søvn og appetit

Kære Helen. Tak for en dejlig brevkasse – jeg bruger den ofte til at søge...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2020 | Sovevaner | 17 mdr.

Putning til nat - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar på mit første brev. Vi har nu afprøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2020 | Sovevaner | 17 mdr.

Putning til nat trækker ud

Hej Helen, Jeg har ikke skrevet til dig før, men har fulgt med i din...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2020 | Udvikling | 2 år

Vredes udbrud og leg alene

Kære Helen Vi har en pige som netop er fyldt 2 år. Vores udfordring går...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2020 | Udvikling | 17 mdr.

Min søn på 17 mdr. afviser min kæreste

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse som jeg ofte tyer til når der er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce