Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i børnehave og dagpleje


8. august 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Opstart i børnehave og dagpleje

Hej Helen.

Så er vi flyttet til byen, hvor vi ønsker at blive boende efter en tid som hjemmegående og hvor vi boede i mine forældres hus. Vi er kommet godt på plads og jeg havde fortsat begge børn hjemme i to måneder før sommerferien, så de ikke skulle begynde institution før de var faldet til i huset. Det hele er gået så godt, og vi er så glade for vores beslutning. Særligt blev jeg så glad for at gå hjemme med børnene, at jeg ville ønske jeg kunne gøre det igen, men den store fyldte 3 år i april og jeg kunne mærke hans behov for aktivitet og leg med andre børn.

Vi begyndte oppe i børnehaven med at komme et par timer om dagen, hvor jeg var der (også med lillesøster) og så gik vi hjem igen. det var vigtigt for mig, at han blev tryg der, før jeg ville lade ham være alene. den anden uge vi kom der, kunne jeg gå nogle timer, når han var i leg. Han virker glad der. Nu er vi på den anden side af sommerferien og han skal af sted igen. De to første dage i børnehaven gik fantastisk. Hans ven sad nemlig og ventede på ham og så er der ikke noget. så får jeg et dejligt farvel-kys og hej hej mor. Men er den ene ven der ikke i børnehave eller på anden måde ikke tilgængelig, så er min søn dybt ulykkelig. han skriger og græder at han vil med hjem og det er som om, han slet ikke finder tryghed eller trøst hos nogle af pædagogerne. Og jeg står der med lillesøster på armen som så også begynder at græde og som hele vejen hjem rækker en arm ud og peger efter storebror. jeg føler jeg gør overgreb på begge børn, som om jeg ...


Annonce

... fjerner dem fra hinanden.. Jeg føler mig helt ødelagt indeni. lillesøster græder hele vejen hen i dagplejen og den time om dagen jeg har aftalt med dagplejemoren om at være der, kan jeg godt glemme. lillesøster græder og græder og går hen til døren. jeg har været der tre gange med hende af 30 min hvor hun bare græder. Jeg kan slet ikke overskue det og pludselig føler jeg mig presset på tid, fordi jeg skal begynde på studie 1. september.

Min familie kan godt forstå jeg synes det er svært og hårdt, men jeg får også at vide, at det jo er fordi jeg har gået hjemme med dem og det måske også handler om, at jeg skal være klar. Sådan har jeg det bare slet ikke. jeg vil så gerne, at mine børn kommer i institution og har det godt der. jeg trænger virkelig til at gøre mit studie færdig, jeg har et år tilbage og jeg glæder mig virkelig meget til ikke kun at være hjemmegående mor. men når mine morgener lige nu er sammen med to så ulykkelige børn, så er det bare rigtig svært at se lys for enden af tunnellen.

Er der noget jeg kan gøre anderledes? Hvordan får jeg min store dreng til at blive mere tryg i børnehaven?

Måske jeg skal skrive det i et andet brev, men hvordan i alverden får jeg nogensinde lillesøster til at gå i dagpleje, når det smitter sådan?

Jeg føler det så håbløst lige nu. Det skal lige siges, at jeg ringer op i børnehaven og spørger til, hvordan han har det og de siger at han er ked af det ind i mellem, men når det lykkedes at aflede ham med leg virker han ikke så ked af det.

Venligst
Vædderens mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2020 | Sovevaner | 3 år, 5 mdr.

Vågne timer midt på natten

Kære Helen Vi har et spørgsmål mere vedrørende lillebror. Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2020 | Renlighed | 3 år, 5 mdr.

Ble eller underbukser

Kære Helen, Rigtig godt nytår og endnu engang tak for gode svar! Denne...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2019 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Dreng med temperament

Hej Helen. Vores dreng har de sidste 4 uger, haft de vildeste vredesudbrud....

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Endnu mere selvhjulpenhed

Hej Helen, Jeg går og tumler lidt med begrebet selvhjulpenhed. Vi har,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Store mål i sigte - ble, sut, tremmeseng

Hej Helen, Min dreng er nu fyldt tre år. Han trives og udvikler sig rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce