Annonce

Annonce

Brev:

Græder, når familien henvender sig med smil


30. oktober 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Græder, når familien henvender sig med smil

Kære Helen

I henhold til mit sidste brev, så var vores datter istand til at holde sit hoved da hun var 5 måneder, men hun kunne ikke lide at ligge på maven og holde hovedet oppe. Dette har nu ændret sig og hun ligger næsten alle sine vågne timer på maven og sidder nu uden støtte i sin højstol og spiser mad. Efter noget tid på Nexium mod silent refluks, er hun blevet en rigtig glad pige, så det er bare rigtig dejligt.

Grunden til jeg nu skriver, er fordi vores datter siden hun var 5 måneder gammel, er begyndt at græde når familiemedlemmer hun ikke ser så ofte henvender sig direkte til hende med smil og glæde, eller andre end os som forældre holder hende. Hun smiler meget sjældent til folk, selvom de smiler og taler til hende, i disse situationer kigger hun bare mistænksomt på dem eller krænger underlæben og er tæt på at begynde at græde.

Hun smiler meget og ofte til os som forældre, ligesom hun ofte griner når vi laver sjove ansigter, titte bøh leg, tumler med hende og synger, ligesom hun er begyndt at pludre meget og har god øjenkontakt. Nu er hun 7 måneder og tænker det er længe det har været sådan.

Jeg har talt med vores sundhedsplejerske om dette, som sagde det var ...


Annonce

... meget naturligt, grundet hun har vænnet sig til struktur i hverdagen, hun har ligeledes vurderet at der er en fin og aldersvarende samspil med vores datter og gerne vil samspil, selvom vores datter kun vil smile og pludre med os og ikke med sundhedsplejersken. Jeg kan bare se at de andre børn i min mødregruppe er mere interesseret i at smile og have kontakt med mig, end jeg oplever vores datter er overfor fremmede, og jeg kan derfor ikke lade være med at tænke på, om hun kommer for lidt ud, og derfor ikke møder andre mennesker nok? Synes jo vi har en normal omgang med andre mennesker men måske ikke nok?

Jeg går også fast til babysvømning og babysalmesang hver uge. Kan det være noget vi som forældre skal gøre anderledes så hun bliver mere glad og interesseret i andre mennesker? Eller er det bare hendes personlighed, at hun lige skal se folk an?

Vores datter skal starte i dagpleje om et par måneder, og vil derfor gerne ruste hende til dette. Ligeledes har jeg heller ikke ville lade hende passe af andre, selvom det er tiltrængt med en kæreste aften, netop fordi vores datter har det på denne måde.

Ser frem til at høre dine tanker omkring dette

Med venlig hilsen
den bekymrede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Mælkebehov, amning og sutteflaske

Hej Helen Nu er det tid igen, til lidt sparring. Vores dejlige dreng er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

3-2 lure

Kære Helen, Så er man her igen.- ens breve viser hvordan baby hele tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Klumper i maden - 8 mdr.

Hej Helen, Har du nogle gode råd til hvordan jeg får min søn på 8 mdr. til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Nedtrapning af flasker - 8 mdr.

Hej Helen, Jeg er helt på bar bund. Jeg er føler mig presset og har svært...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Altid sovet dårligt

Hej Helen! Jeg har fulgt din brevkasse lidt på sidelinjen og efter 5 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce