Annonce

Annonce

Brev:

Græder, når familien henvender sig med smil


30. oktober 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Græder, når familien henvender sig med smil

Kære Helen

I henhold til mit sidste brev, så var vores datter istand til at holde sit hoved da hun var 5 måneder, men hun kunne ikke lide at ligge på maven og holde hovedet oppe. Dette har nu ændret sig og hun ligger næsten alle sine vågne timer på maven og sidder nu uden støtte i sin højstol og spiser mad. Efter noget tid på Nexium mod silent refluks, er hun blevet en rigtig glad pige, så det er bare rigtig dejligt.

Grunden til jeg nu skriver, er fordi vores datter siden hun var 5 måneder gammel, er begyndt at græde når familiemedlemmer hun ikke ser så ofte henvender sig direkte til hende med smil og glæde, eller andre end os som forældre holder hende. Hun smiler meget sjældent til folk, selvom de smiler og taler til hende, i disse situationer kigger hun bare mistænksomt på dem eller krænger underlæben og er tæt på at begynde at græde.

Hun smiler meget og ofte til os som forældre, ligesom hun ofte griner når vi laver sjove ansigter, titte bøh leg, tumler med hende og synger, ligesom hun er begyndt at pludre meget og har god øjenkontakt. Nu er hun 7 måneder og tænker det er længe det har været sådan.

Jeg har talt med vores sundhedsplejerske om dette, som sagde det var ...


Annonce

... meget naturligt, grundet hun har vænnet sig til struktur i hverdagen, hun har ligeledes vurderet at der er en fin og aldersvarende samspil med vores datter og gerne vil samspil, selvom vores datter kun vil smile og pludre med os og ikke med sundhedsplejersken. Jeg kan bare se at de andre børn i min mødregruppe er mere interesseret i at smile og have kontakt med mig, end jeg oplever vores datter er overfor fremmede, og jeg kan derfor ikke lade være med at tænke på, om hun kommer for lidt ud, og derfor ikke møder andre mennesker nok? Synes jo vi har en normal omgang med andre mennesker men måske ikke nok?

Jeg går også fast til babysvømning og babysalmesang hver uge. Kan det være noget vi som forældre skal gøre anderledes så hun bliver mere glad og interesseret i andre mennesker? Eller er det bare hendes personlighed, at hun lige skal se folk an?

Vores datter skal starte i dagpleje om et par måneder, og vil derfor gerne ruste hende til dette. Ligeledes har jeg heller ikke ville lade hende passe af andre, selvom det er tiltrængt med en kæreste aften, netop fordi vores datter har det på denne måde.

Ser frem til at høre dine tanker omkring dette

Med venlig hilsen
den bekymrede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Salt i maden - kan vi ikke bruge tal?

Hej Helen Dette angår dine kostanbefalinger i 'Børn og Mad' samt nogle svar...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr. og natteroderi

Hej Helen Må fædre også spørge? (dette var en joke, men jeg antager...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sammenhængen mellem sove og spisevaner 6 mdr.

Hej Helen Vi har en dejlig dreng på 6 mdr. som indtil for nylig har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner mange gange i nattens løb

Kære Helen Så er jeg tilbage igen, da søvnen på ingen måder er blevet bedre....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce