Annonce

Annonce

Brev:

Vil bæres rundt hele tiden!


7. august 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vil bæres rundt hele tiden!

Kære Helen,

Har tidligere skrevet til dig vedrørende vores søn, Elliot, på 5 måneder. Sidste brev vedrørte "skrigeri i barnevognen". Tak for gode råd. Vi har valgt at opsøge en kiropraktor for at udelukke en fysiologisk årsag til hans aversion mod at ligge i barnevognen.

Den aktuelle problemstilling er, at han forlanger at blive båret rundt på armen mere eller mindre hele tiden. Han er tidligere kolikbarn, og har læst at babyer med tidligere kolikproblemstilling har behov for megen tryghed. Èn ting er, at han vil bæres hele tiden - men han protesterer også højlydt hvis vi ikke er i bevægelse også... Det starter som protesterende pludren, og hvis vi så ikke efterkommer hans krav, ja, så ender det i højlydt gråd.

Tænker ikke, at det kun handler om tryghed. Kan han kede sig? - understimulerer vi ham? Synes tendensen er blevet værre i takt med at han er blevet ældre...
Jeg synes ...


Annonce

... nu egentlig vi er "meget om ham"; leger med ham, synger for ham. Og han har også alenetid i kravlegården (som han i øvrigt fint accepterer). Det er tungt at bære ham hele tiden (vejer 8,5 kg), kan faktisk være ret opslidende, og tænker også, at det kan være lidt stressfyldt for sådan en lille én at være i bevægelse hele tiden.

Rent udviklingsmæssigt har han rigtig god hovedkontrol. Han ligger fint på maven (men protesterer ret hurtigt i denne position), og er så småt begyndt at trille fra mave til ryg (virker ikke umiddelbart til at være en bevidst handling endnu).

Han har også en foretrukken bærestilling; han har det bedst hvis han sidder i "kongestol" foran, så han har udsyn til det hele.

Det er lidt svært for os at gennemskue hvad der egentlig er problemstillingen i det her.
Håber, at du har nogle gode råd og nogle løsningsforslag?

Med venlig hilsen
Førstegangsmoderen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2018 | Amning | 5 mdr.

Amningen om natten

Hej Helen, I forhold til mit tidligere spørgsmål har du sendt mig en...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

2 lure - er det nok?

Hej Helen, Min søn er allerede begyndt nogle dage kun at sove 2 gange lur...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Dårlig søvn - 6 mdr.

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse og fantastiske bøger. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Dobbelt putteritual

Hej Helen, Jeg arbejder på at lave et putteritual til min mindste søn. De...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover stadig under amningen

Hej Helen, Min søn er nu 5 måneder gammel. Han trives og har det rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annoncer

Annonce