Annonce

Annonce

Brev:

Svær afhentning i vuggestuen


27. november 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Svær afhentning i vuggestuen

Hej Helen

Vores datter på 19 måneder trives rigtig godt og er en meget glad lille pige. Hun har altid været glad for sin vuggestue - som er en integreret institution med familie stuer, altså der er både børnehavebørn og vuggestue børn på hver stue, og Institutionen er forholdsvis stor. Hun har efter den aller første indkøring var overstået, altid været nem at aflevere og bliver taget rigtig godt imod af både børn og voksne hver morgen.

Vuggestuen beskriver hende som meget glad - og en modig pige, som af sig selv løber rundt på stuerne og leger med mange forskellige børn (så meget som de nu leger sammen i den størrelse). Hvilket for mig er et tegn på at hun er rigtig tryg og glad for at være der. Af natur er hun meget iagttagende og tilbageholdende i nye situationer - men når hun først er tryg, er hun meget modig og nysgerrig.

Hun er altid lidt betuttet når vi afleverer, men rækker selv armene hen mod den voksne vi afleverer til og siger fint farvel, lidt stille men helt uden dramatik. Hvilket er fantastisk!
Vi afleverer hende normalt kl 8.30/9.00 og hun bliver hentet igen ca kl 16.15, med undtagelse én dag om ugen hvor hun bliver hentet af sine bedsteforældre kl 14.

Vores udfordring er, at når vi henter - enten hendes far eller jeg - er hun rigtig svær at få med hjem! Når vi henter hende er hun altid godt igang med et eller andet, men de voksne siger ofte at hun også lige har sagt far eller mor - så det er som om hun godt er klar over at nu kommer en af os snart.

Når hun får øje på mig smiler hun, og vil gerne op til et kram - men vil lige så hurtigt ned igen og løber hen til en ny ting på stuen - måske fordi hun gerne vil vise mig nogle af de ting hun leger med?
Jeg giver hende lidt tid til det - men fortæller hende også rimelig hurtigt at nu skal vi hjem, inden jeg løfter hende op. Det er så her dramaet begynder - hun protesterer ...


Annonce

... højlydt og stritter imod med hele kroppen, så det er svært at holde hende. Jeg sætter hende ned igen og siger at hun også gerne selv må gå ud og hjælpe med at åbne døren og ned til flyverdragten - men det vil hun slet ikke. Så altså det ender med en lettere dramatisk exit ned til flyverdragten, hvorfra hun stikker af igen hen til en rutsjebane i den anden ende af institutionen - og selvom jeg giver hende lov til at rutsje et par gange - fortsætter dramaet - hun protesterer højlydt og sparker og vrider sig ud af mine arme, indtil jeg endelig har fået hende i tøjet og vi er på vej ud til cyklen. Når først hun har fået tøjet på og vi gå hen mod døren er hun faldet til ro - og vi kan helt stille og roligt cykle hjem.

Når vi kommer hjem er hun for det meste glad og rolig igen - hun får ofte lov til at se lidt tegnefilm med en lille snack - og det er tydligt at det lige får hende til at koble helt af. Og vi har næsten altid en rigtig hyggelig aften sammen.

Det er dog en lidt frustrerende måde at hente hende på - for os alle sammen - jeg har ikke set andre børn reagere på den måde - og kan ikke helt finde ud af hvad det går ud på? Og hvad vi kan gøre for at få en lidt hyggeligere og mindre dramatisk afhentning..

Både hendes far og jeg gør alt for at hele hente situationen er så rolig som mulig - uden stress med at komme ud af døren. Men tænker heller ikke at det nytter at trække det alt for meget i langdrag?

Hun har generelt fået meget mere temperament, og bliver nemt frustreret når der er ting der ikke fungerer for hende osv. hvilket jo er en naturlig del af den alder hun har nu - og generelt er hun rimelig nem at trøste og få på ret køl igen. Men lige i denne situation er det så svært!!

Så mit spørgsmål er, hvorfor reagerer hun sådan?
Og hvad kan vi gøre for at gøre hende mindre frustreret og få en lidt rarere start på vores aften sammen?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce