Annonce

Annonce

Brev:

Må vi gå med hende?


17. oktober 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Må vi gå med hende?

Hej Helen,

Jeg skriver fordi, jeg synes det er svært at finde en balance i forhold til min datters udvikling.

Hun er 8 1/2 måned, og det bedste hun ved er at stå oprejst og gå. Hun har, siden hun var 4 måneder, strakt sine ben og gjort dem helt stive, når hun fx lå på puslebordet. På et tidspunkt begyndte hun at strække dem, hvis jeg tog fat i hendes hende for at trække hende op at sidde, sådan at hun i stedet kom op at stå.

I forlængelse af det begyndte hun at tage nogle små skridt, selvfølgelig med støtte fra min kæreste eller mig og begyndte hurtigt, at ville rundt i hele lejligheden. Da vi var til lægen sidst (ca. 1 mdr siden) fik vi at vide, at vi ikke måtte gå med hende, og det samme sagde en fysioterapeut til mig. At hendes krop stadig er for "blød".

Jeg ligger hende på maven, så ofte jeg kan komme til det, og hun kan også komme op på alle fire, rokke frem og tilbage, strække armen ud efter noget mens hun står på alle fire, men ofte er det bare forbundet med en del brok, for hun gider ikke at ligge på maven med mindre hun er helt frisk.

Hun kravler ikke endnu, måske er hun lige på nippet til det, men hun kan godt komme fremad ved at skyde sine ben op under sig og forlænge kroppen - det går dog noget langsomt ...


Annonce

... :)

Men i løbet af den sidste uge er hun selv begyndt at rejse sig ved ting, enten fra liggende stilling/alle fire eller hvis hun sidder på gulvet. Og så kommer dette gå-spørgsmål endnu engang. For hun går langs møblerne og kan også skifte mellem to møbler, hun kan endda stå meget kort uden nogen form for støtte. Hun "kravler" også op ad mig og hiver sig op, så hun står med enden i vejret og dermed kan rejse sig ved at gå frem mod mig Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. Hun kommer ikke selv op fra liggende til siddende stilling endnu, og så kravler hun jo som sagt heller ikke, så måske er det for tidligt at begynde at gå med hende endnu, men jeg kan bare mærke, at det er det, hun har allermest lyst til.

Så spørgsmålet er, om jeg bare skal være konsekvent og blive ved bare at ligge hende på maven og så bare langt væk fra nogen møbler, indtil hun både kan kravle og komme op og sidde, eller om jeg samtidig godt kan understøtte hende i det med at gå, så når hun fx. bliver for træt af at ligge på gulvet og brokker sig for meget, at jeg så kan lade hende hive sig op og øve sig ved møblerne og mig, så der er lidt af begge dele, eller er det stadig for tidligt med at gå. Jeg vil meget gerne høre dine tanker.

Mange hilsner
Dorthe

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annoncer

Annonce