Annonce

Annonce

Brev:

Højt skrig


5. oktober 2017

Kategori:
Alder:
2 år

Højt skrig

Kære Helen

Tak for dine foregående svar, som jeg i den grad kunne bruge.

Nu har jeg endnu et spørgsmål om min datter. Hun har de seneste 3-4 uger lavet et meget højt skrig mange gange om dagen. Det er ikke i forbindelse med gråd men bare sådan, at hun ud af det blå skriger, så højt hun kan. Det er noget hun også har gjort før tilbage omkring 1,5 års alderen, dog ikke i den grad som nu, hvor det er rigtig ofte. Jeg har prøvet at lægge mærke til, om der er noget mønster i det, men jeg har svært ved at få øje på det. Hun laver det høje skrig f.eks. når vi går ud fra vuggestue. Når folk kommer på besøg, også selvom det er hendes moster, som hun er utrolig glad for. Men hun gør det også bare f.eks. når man leger, når hun kigger i spejlet, spiser osv. Det eneste mønster er, at det bliver værre, når hun har været i vuggestue, eller vi har været sammen med mange mennesker.

Vi har indtil nu sagt stille og roligt nej, og at hun skal stoppe, at vi får ondt i ørene. Jeg har prøvet at sige, at hun kan skrige ind i en pude eller dyne, hvis hun har behov for at skrige. Det har hun så gjort nogle få gange. Men hun stopper ikke, lige meget hvor mange gange vi beder hende om det.

Der er ingen tvivl om, at hun har været igennem en stor omvæltning i hendes liv med lillebror på 2 måneder (som kun sover 30 min af gangen i øjeblikket) og vuggestue, hvor hun nu også sover middagslur uden problemer. Men vi gør simpelthen alt, hvad vi kan for, at det skal være så nemt for hende som ...


Annonce

... muligt, synes jeg. Hun er i vuggestue højst 4 dage i ugen fra ca. kl. 9 - 14. Jeg prøver at fortælle hende rigtig ofte, hvor glad jeg er for hende og for at være sammen med hende, og jeg har fuld fokus på hende, når lillebror sover. Jeg går på legeplads og ture med hende, når det kan lade sig gøre, og min mand tager hende også ud i svømmehal og legeland bare dem. Vi er dog også opmærksomme på, at det ikke skal blive for meget og hygger derfor også meget hjemme.

Jeg prøver at involvere hende i lillebror, men det er lidt svært, for hun gider ikke sidde stille med mig, når jeg ammer ham, og det eneste hun gider være med til, er at bade ham, og det respekterer jeg selvfølgelig. Det er stadig mig, som står for at putte hende hver aften, mig der bader hende osv., som det altid har været. Vi har fået skippet, at jeg går rundt og synger for hende, inden hun skal sove, så nu ligger jeg bare ned med hende efter godnatlæsning i sengen. Det tager en halv time, før hun falder i søvn, hvor hun kejter rundt og piller ved ting, men hun falder i søvn.

Ved du, hvad det kan skyldes det skrig? Og har du nogle råd til hvordan vi håndterer det. Det er ret frygteligt at høre på hele tiden, og folk omkring os kan heller ikke holde det ud, så jeg synes jo snart ikke, at det er sjovt at være ude med hende. Jeg har ikke fået at vide, at hun gør det i vuggestuen, så det regner jeg ikke med. Men jeg tænker at tage en snak med dem om det.

På forhånd tak for svar

Med venlige hilsner
Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Diverse | 22 mdr.

Signalstærk

Hej Helen Jeg har for nylig læst bogen "Signalstærke Børn" Af Anja Sigvard...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce