Annonce

Annonce

Brev:

Adfærd 16 mdr


25. september 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Adfærd 16 mdr

Kære Helen,

Tak for god hjælp i din brevkasse.

Nu skriver jeg igen, lidt som forsættelse på mit tidligere brev omkring min datters adfærd i forbindelse med nye steder og mennesker.

Jeg ved godt, at jeg ikke skal sammenligne med andre børn, men synes godt nok, hun er noget for sig på nogle områder:-) Jeg har haft en forventning om, at hendes forbeholdenhed for fremmede steder og mennesker ville være bedre nu. På nogle punkter er det bedre, fx begyndte hun at gå som 13,5 mdr gammel og elsker nu, at gå på gaden og kigge og pege på biler, cykler, hunde, busser og så skal jeg sige, hvad det hedder. Hun elsker at gå! Nu vil hun næsten ikke op i sin klapvogn, hvor hun som 1 årig ikke ville ud af den, så her er sket lidt.

Men hvis vi møder nogle bekendte på vejen og jeg stopper for at snakke så tager hun min hånd og hiver mig væk og nærmest råber. Det er især hvis folk vover at sige Hej til hende.

Noget andet der undrer mig er, at hun ikke vil være på legepladser. Jeg har forsøgt med den samme legeplads i mange mdr for hun skulle blive tryg, både med få og mange mennesker, men det samme sker: hun styrer mod nærmeste udgang efter få minutter og råber på mig, hiver i lågen og vil bare ud. Nogle gange går det lidt hvis der er gynger eller bakker hun kan gå på. Hun vil hellere ud og kigge på fx et parkeringsanlæg hvor bilerne kommer op af jorden og en port går op og i, eller bare gå og gå og gå afsted på gaderne og pege. Hun er lissom ikke på et sted eller område ad gangen. Sådan er det bare og det er jo også fint nok endnu, synes jeg, undrer mig bare...

Der hvor jeg synes vi har et problem er med nye steder, hvor vi skal indenfor. Det er både butikker og hjemme hos folk uanset om der er mange eller få mennesker men nok værrer med mange mennesker. Hvis hun skal ud af sin vogn og ind et nyt sted, skriger ...


Annonce

... hun lige med det samme og bliver ved!. Jeg har forsøgt med afledning fx bøger og sæbebobler som hun elsker, men intet virker. Vi bliver simpelthen nødt til at gå ud. Det har gjort at jeg nu i nogle måneder har undgået at tage ud til nogen og hun ikke kommer med i butikker så vidt muligt. Det skal siges at vi har haft nogle hårde måneder med kindtænder og fortænder som skulle frem så hun har været ekstra pylret. De er nu igennem, men det er samme adfærd stadig.

Når vi har besøg hjemme er der ingen problemer med fremmede selvom hun ikke kaster sig i armene på dem. Bare de vil lege lidt.

Er det ikke lidt underligt, at så snart vi krydser en fremmed dørtærskel så går det galt? Og hvorfor kan hun ikke være på et område i et stykke tid? Er det noget vi skal prøve at 'øve' eller skal jeg undgå de situationer ? Det er jo med det samme, det sker.

Hun er begyndt at sige 'a de' (hvad er det), taler ellers kun sort, men forstår meget og jeg har indtryk af hun har et stort ordforråd. I øjeblikket er hun meget optaget af at gå på trapper, op ad bakker og prøver at løbe.

Hun har altid været urolig og grædende nye steder fra helt lille og havde kolik de første 2-3 mdr af sit liv. Hun har aldrig rigtig ville ligge i mine arme, altid vredet sig fri. Meget urolig altid. Ville ikke være i barnevogn, dog gerne sove i den. Amning tog 5 min og så var hun videre. Bæresele blev hun rigtig glad for dog.

Vi har selvfølgelig været til både læge og ørelæge men intet skulle være fysisk galt, så jeg tror, jeg har en følsom pige. Planen var at starte hende i pasning som 13 mdr gammel, men jeg har faktisk udskudt det pga hun ikke virker klar og jeg i princippet kan gå hjemme længe.

Jeg søger bare lidt råd om denne adfærd og hvordan vi bedst tackler den. Måske du tidligere har hørt om noget lignende?

Med venlig hilsen
Anemone

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Rolige aktiviteter

Hej Helen, Har du nogle forslag til rolige aktiviteter man kan lave når man...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Badetid er pludselig ufedt

Hej Helen, Min store dreng har altid været glad for at gå i bad, elsker at...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce