Annonce

Annonce

Brev:

Mere utryg og bange end normalt - 2,5 år


19. juli 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Mere utryg og bange end normalt - 2,5 år

Kære Helen,

Lige endnu et brev angående min dreng som fylder 2,5 år til september.

Vi synes, at han den sidste måneds tid ca har virket mere utryg og bange end han normalt er.

Han går i dagpleje til hverdag, og har altid været glad for det. Vi var på ferie sydpå i starten af juni måned, og derefter var han syg en uge efterfølgende så han var ikke i dagpleje ca 14 dage i streg. Siden da har der været mange morgener, hvor han ikke ville afsted i dagpleje, han har været grædende og kastet sig ned på gulvet i gråd. Nogle dage har jeg holdt ham hjemme på grund af det, da jeg er på barsel med min datter. Men andre dage har han fået en sut og sin nusseklud, og så er han kommet afsted men har været ked, når han er blevet afleveret. Vores dagplejemor fortæller, at det altid går meget hurtigt over, og at han er som han plejer, når han er hos hende. Han er midlertidig også begyndt at blive ked af det, når vi skal på besøg hos folk - han tør næsten ikke gå med ind, fordi han er bange for, at vi aflevere ham og går. Også selvom det fx er hos hans mormor og morfar vi besøger, og dem ser han ellers hver uge.

Han blive meget sjældent passet - det sidste år efter vi har fået vores datter er det vel sket Max 3 gange. Derudover er Han meget mor-syg, og han bliver meget ked af det når han ikke ved hvor jeg er eller jeg skal noget uden ham, mens han så skal være hjemme tilbage sammen med sin lillesøster og far.

Han er også begyndt at være mere bange for alle mulige ting. For at give et eksempel havde vi skiftet batteri på en brandalarm på hans værelse. Den har altid hængt der, men han blev mere bevidst om den var der efter den have været nede. Den blinker rødt en gang i mellem for at signalere, at der er strøm på. De sidste to aftener har han været helt vildt bange efter han er blevet puttet. Og han turde ikke engang kigge på alarmen. Han var så bange at han svedte helt. I dag har vi så pillet alarmen ned ...


Annonce

... igen. Alligevel græder han voldsomt og siger han er bange - men jeg ved ikke for hvad. Generelt har han altid været lidt bange for høje lyde eller ting som siger noget og han ikke forstår hvad det er. Fx et batteri til en hækklipper som var til opladning.

Han er også blevet mere pylret de sidste uger. Han græder over nærmest ingenting - den mindste modgang- det kan være en lille sten i hans sko fx, eller når tingene ikke lige lykkes for ham.

Jeg er lidt bekymret for at han virker så utryg og bange. Har du nogle ideer om hvad det kan handle om ? Er det normalt for hans alder og den udvikling han går igennem nu ?

Han skal som skrevet i mit andet brev starte i børnehave efter ferien i slutningen af august måned, dvs, når han er lige knap 2,5 år. Det er en institution, hvor de trækker de jævnaldrende ud i mindre grupper til alderssvarende aktiviteter. Børnene i hans gruppe vil være 3/4 år, og normeringen på hans stue vil være 16 børn til 3 voksne. Disse ting gør, at jeg har kunne finde nogenlunde ro ved, at han skal starte i børnehave før tid. Men med hans utryghed pt er jeg bare så bekymret for hvordan det skal gå.

Jeg kan ikke ændre på, at han skal i børnehave. Så jeg har brug for at høre dine tanker omkring hans adfærd nu, og hvad vi kan gøre for at gøre han bliver mere tryg og mindre bange. Han går på sommerferie i 4 uger fra i morgen, og skal så starte i den nye institution efter ferien.

Ellers kan jeg fortælle at han i øvrigt ellers er en glad og kvik dreng. At han er fuldt ud med i sin udvikling sprogligt og motorisk. Han er kærlig og omsorgsfuld og elsker at grine og lave sjov. Hans appetit har aldrig fejlet noget og gør det stadig ikke og er dermed også i trivsel hvad det angår. I dagplejen beskrives han på samme måde. Det er ikke hele tiden at han pt virker mere utryg og bange- men der er sket en forskel og det er derfor jeg skriver.

Med venlig hilsen
Moren til pseudotvillinger

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce