Annonce

Annonce

Brev:

Må man gå fra sovende barn


17. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Må man gå fra sovende barn

Kære Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig i det jeg var i tvivl om hvorvidt jeg bør vække min datter inden jeg går om morgenen eller under middagsluren i barnevogn eller om jeg roligt kan lade hende sove videre sammen med far, som har barsel, og liste afsted uden at sige farvel. Og jeg er stadig i tvivl, dels fordi det føles lidt forkert nede i maven, dels fordi jeg har læst i en anden af dine bøger (Ha' en god dag skat"), at man aldrig skal gå fra et barn uden at sige farvel. Der er et eksempel med en mor, der tager på vaskeri uden at sige farvel til sit barn, hvor barnet umiddelbart tror at moren er død og borte.... Og i din bog om søvn skriver du at man aldrig skal gå fra et slumrende barn?!

I dit tidligere svar til mig rådede du til, at jeg roligt kunne gå, idet far er der, men barnet i vaskeri eksemplet er jo også sammen med sin far? Jeg vil derfor høre om du ikke kan forklare hvad forskellen fra min situation til situationen for den anden familie er, set fra barnets synsvinkel, således jeg med ro i sindet omkring mit barns ve og vel, ...


Annonce

... kan finde ud af om jeg må møde lidt senere end jeg egentlig ønsker, da jeg aller helst vil møde tidligt og tidligt hjem til min datter, eller om det er ok at gå mens hun sover.

Jeg starter deltid på arbejde den 10/5 (hvor mit barn er 9 mdr+1 uge) med 3 dage om ugen i maj og 2 i juni, hvorefter jeg returnerer fuldt ud pr. 1/7 og min datter starter i inst. Far har barsel når jeg er på job og omvendt. Min datter og hendes far har det dejligt sammen, hun er typisk ikke ked af det hvis jeg vinker farvel og går med hunden eller er ude at handle ind mens hun sover og kommer hjem efter hun er vågnet sammen med far.

Vi er hjemme hele april sammen alle sammen, hvilket ind til nu har haft ekstrem stor betydning for deres forhold og det er også først på det seneste at hun er ok med at jeg vinker farvel uden at blive ked, som vi har trænet 1 mdr. tid:-)

En sidste ting - Jeg går af og til ned om morgenen, så hun kan vågne op med far alene, også for at træne dette, men der er jeg jo i huset og kommer op når jeg kan høre dem.

Mange hilsner
Linda-Sophia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce