Annonce

Annonce

Brev:

Baby tuder meget


22. marts 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Baby tuder meget

Hej Helen

Tak for nogle gode svar omkring mad og søvn – dem har vi allerede gjort god brug af.

Som jeg skrev i brevet omkring søvn, så tuder vores datter på 5 – snart 6 månder – meget når hun skal sove. Vi prøver nu at ligge hende en smule senere, og gør det på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, hvilket ser ud til at fungere, men der er stadig en del tuderi, selvom hun tydeligvis er træt og falder i søvn i ens arme efter måske 5 minutter.

I det hele taget tuder og brokker hun sig rigtig meget. Tuder når hun har leget 3-5 minutter med noget, græder hvis vi nærmer os soveværelset udenfor den periode hun skal sove i, græder når hun skal have overtøj på, hagesmæk osv.

Hun er også en meget opmærksom baby (noget alle kommenterer), og lægger mærke til alt. Kan fx næsten ikke spise hvis der er andre mennesker, kigger undrende hvis vi har rykket en lampe på hendes værelse, og vil i det hele taget gerne ting skal foregå på en bestemt måde. Hun er også meget urolig i sin krop – skal altid pille i noget mm.

Min mand er selvstændig og vi går derfor begge to hjemme med hende, og der har derfor lige fra start altid været en ”frisk” forælder, der kunne lege med hende/ holde mens den anden lavede flaske osv. Bliver hun forvent, når der altid står en forælder klar til at tage over med frisk energi, og har hun allerede fået det som vane, siden hun ikke er god til at ligge selv?

Det er sådan, at vi næsten ikke når noget, selvom vi endda er to, der er hjemme. (Vi kan ikke engang spise aftensmad sammen). Hun er meget dårlig til at ligge og lege for sig selv - altså ikke ligge alene i et rum, men hvor man er samme sted som hende og lige laver noget andet end at lege med hende – hun kan måske ligge 3-5 minutter uden at tude. Flere af mine veninder kommenterer på det og siger: ”I skal da ikke lege med hende hele tiden, hun skal da bare kunne ligge selv, og være med der hvor I er.” Men så bliver hun mega sur og skælder ud ...


Annonce

... eller tuder, og hvis hun først tuder kan man næsten ikke stoppe hende igen, uanset hvor meget man trøster og bærer rundt på hende. (det kan tage 45 minutter at få hende til at stoppe)

Bør/kan vi vende hende til at ligge lidt mere selv? Det vil helt sikker medføre at hun tuder noget…
Men hun tuder alligevel også hurtigt selvom vi leger med hende. Så prøver vi noget andet leg med hende, men tingene virker kun i kort tid, så tuder hun. Jeg føler lidt, at vi farer rundt fra aktivitet til aktivitet for at få hende til at holde op med at tude – noget mine veninder også har kommenteret, at de ikke mener, det er meningen man skal. Jeg har nærmest en plan for, at i første vågen periode er vi på værelset, i næste interval i stuen osv. osv.

På den ene side virker det som om, hun hurtigt keder sig, for hun er gladest hvis man fx laver noget lidt ”vildt” som tumlastik el.lign. Men jeg vil jo heller ikke overstimulere hende, så prøver at lave mere stille ting med hende også, hvor hun bare ligger på dynen og leger lidt selv/bliver nusset lidt, men der bliver hun hurtigt sur.

Har set du ved yngre babyer skrev, at de måske skulle lege 15 minutter og så ligge lidt selv 15 minutter, men nu er der jo ca. 2 timer mellem flasker og søvn der skal laves noget i ;-)

Det er måske et dumt spørgsmål, men jeg er virkelig i tvivl om hvor meget man bør lege med en baby på 6 måneder i løbet af dagen? Og om det skal være nye lege/nye steder/ting ofte eller om det er bedre med lidt mindre stimulation? Og hvor meget skal hun kunne ligge selv?

Jeg prøver selvfølgelig også at komme ud og gå barnevognstur med hende, men kan næsten ikke nå at få tøj på/børste tænder, fordi hun så tuder. Igen mener mine veninder, at vi må kunne lære hende det, ved fx at lade hende tude 3 minutter el.lign. Er det ok at lade hende tude lidt der, så man kan nå det? Kan man ”opdrage” på en baby nu? Altså begynde at lære den gode vaner?

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce