Annonce

Annonce

Brev:

Falder tit


21. januar 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Falder tit

Kære Helen,

Vi har tidligere haft glæde af dine svar i forbindelse med amning af vores dreng. Der kommer nok et lidt længere spørgsmål om søvn og mad om nogle dage, men først et hurtigt et om fald.

Vores dreng er en virkelig aktiv dreng på nu 9 måneder, der tidligt har møvet sig frem og nu også kravler og står op af alt han kan komme i nærheden af. Udfordringen er, at han stadig kun er ved at lære at sætte sig og kæmper med balancen, så han falder/vælter ret meget. Ofte fordi han gerne vil fx have fat i noget særligt eller hvis han glider på gulvet eller forsøger at vende sig om, hvis han hører noget andet spændende bag sig. Han er god til at give lyd, hvis han gerne vil have en hånd til at komme ned, men nogle dage falder han alligevel flere gange om dagen. Ofte når jeg at tage lidt fra eller gribe ham, men nogle gange når jeg det ikke. Så han er desværre flere gange faldet så lang han er - særligt bagover. Det lyder voldsomt og han græder også, men ...


Annonce

... er ret hurtigt videre og i gang igen. Jeg er bare så nervøs for at han skal få hjernerystelse og komme rigtigt til skade.

Jeg holder øje med om han virker påvirket eller lader til at få kvalme og lignende, men er det rigtigt, at det bare er det, man kan gøre? I virkeligheden burde man jo vække ham i løbet af natten, når han har slået hovedet, men det kan man jo ikke gøre hver nat:-)

Vi forsøger at skærme med tæpper på gulvet, men han er som sagt overalt, så det er svært at skærme det hele. Lige nu er jeg faktisk helt tæt ved ham næsten hele tiden, men det tager jo kun et splitsekund at falde og han er så hurtig! Vi træner ham meget i at sætte sig ned, men er der andet vi kan gøre? Kan man træne ham i at fx vende sig, når han falder, så armene evt kunne tage lidt mere fra? Vi har forsøgt med nogle sutsko med skridsikre såler, men de falder relativt hurtigt af desværre. Eller er det bare sådan det er i denne periode?

Ser frem til at høre dine tanker!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Opfølgende spørgsmål til madplan

Kære Helen, Tusind tak for hjælp til madplanen, som vi allerede er i fuld...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce