Annonce

Annonce

Brev:

Humørsvingninger og vuggestue


2. september 2014

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Humørsvingninger og vuggestue

Kære Helen

Jeg har tidligere fået brugbare svar fra dig, og har nu brug for råd igen.

Synes det er utroligt svært at skrive, så måske det bliver lidt rodet.

Min datter er nu blevet 14 måneder i dag, og vi har lige været til 3 måneders samtale i vuggestuen. Hun startede i maj, så har gået der i 4 måneder nu. Kun afbrudt af 2 ugers ferie.

Vi havde fra starten regnet med, at det ville blive en lang og svær indkøring, da vores barn altid har krævet lidt ekstra af os, så vi havde faktisk sat 4 uger af til at køre hende ind.

Vi oplever vores datter som en pige med meget stor personlighed, som vil frem i livet. Samtidig opfatter vi hende også som bestemt, temperamentfuld og stædig. Hun har til tider tænkt om hun var/er signalstærk. Men hun er samtidig også humoristisk og sjov.

Jeg har fra start af været helt åben overfor personalet i vuggestuen og fortalt hvad vores oplevelse har været af vores datter, men synes ikke rigtig, at der er nogen som har lyttet.

Jeg synes dog at i takt med at måneder er gået og hun er vokset. Kan gå mm. så er det blevet lidt nemmere.

Vi holdt sommerferie tidligt og vores datter var derfor i vuggestue, mens de fleste børn havde ferie, og dermed var der ikke så mange børn, og det gjorde bare en kæmpe forskel for hende. Lige pludselig var hun glad for at være der og bevægede sig rundt. Kom ud af barnevognen og ned på jorden. Det var helt fantastisk.

Det sidste stykke tid har vi fået af vide, når jeg har spurgt hvordan hendes dag har været, at den har været meget svingende. Hun kan være glad og løbe rundt og det næste øjeblik være sur og bestemt, kalder de det. Det svinger fra ...


Annonce

... uge til uge, fra dag til dag og fra time til time.

Jeg troede, at det var meget normalt, at små børns humør kunne svinge, men i dag til samtalen med vuggestuen fortæller pædagogen, at hun synes, at hendes væremåde og humør svingede meget, og da jeg spørger om det ikke er meget normalt, så svarer hun, at hun ikke synes det var normalt, at det svingede så meget og fra time til time, og at hun slet ikke kunne sætte ord på, hvad der var skyld i det. Samtidig fortalte hun, at de var begyndt at være mere konsekvent overfor hende, da de mente, at det var det, som hun havde brug for.

Det skal siges, at vi sætter grænser herhjemme, og hun får ikke lov at gøre lige hvad hun har lyst til. Når hun gør noget hun ikke må, så siger vi det til hende, og så bliver hun som regel tosset og så fortæller jeg hende for det meste anerkendende, at hun gerne må være sur, men at hun ikke må tage den ting, men at hun gerne må lege med sit legetøj. Så synes vi gør meget.

Pædagogen fortæller, at de næsten opfatter hende som manipulerende og styrende. Hun bliver ved til hun får sin vilje og hvis hun får den, så griner hun bare af dem. Hun er altså kun lige blevet 14 måneder.

Jeg kan mærke, at jeg som mor bliver ked af det. Vil gerne have, at mit barn har det godt i vuggestuen, og synes måske det er forkert, at de ser hende som manipulerende.

Så tror egentlig mit spørgsmål går på, om du synes, det er den rigtige måde at tackle det på fra vuggestuens side, og er det ikke meget normalt at børn er humørsvingende og nogen er bestemt og andre ikke. Burde de ikke kunne tackle det?

Håber det giver mening.

Venlig hilsen

En lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Vegetarer

Vegetarkost kan inddeles i forskellige kategorier:
1. Lakto-ovo-vegetarkost, hvor kød, fisk og indmad ikke indgår i kosten, men hvor mælk, mælkeprodukter og æg tillades.

2. Lakto-vegetarkost, hvor også æg udelukkes fra kosten.

3. Vegankost, hvor ingen animalske produkter må spises eller drikkes.

Ekstreme varianter af vegetarkost giver problemer med at tilgodese spædbarnets behov. Dette er ikke tilfældet med en kost som kun udelukker æg, kød,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annoncer

Annonce