Annonce

Annonce

Brev:

Skiferie, tandbørstning efter drømmemåltid


13. januar 2016

Alder:
7 mdr.

Skiferie, tandbørstning efter drømmemåltid

Hej Helen

Jeg har lige et par korte spørgsmål, som jeg håber, at du kan hjælpe mig med.

Mit første spørgsmål går på, at vi står og skal på skiferie i Norge i næste uge, hvor vejrudsigten lover mellem -10 og -17 grader. Vi har lejet en pulk, som vi har planer om at bruge på korte gåture og til at spænde efter langrendsskiene ligeledes på korte ture.

Vores datter er 7,5 mdr og vejer 6,9 kg og er 72 cm lang. Hun er stadig slank men længere end gennemsnittet, trives fint og har endnu ikke været syg. Men nu hvor det bliver så koldt bliver jeg i tvivl om det overhovedet er forsvarligt at have hende med ude, selv hvis luften er tør og hun er pakket godt ind. Vi har ikke nogen voksipose, men har planer om at have hende pakket ind i flyverdragt og lammeskindstæpper. Hvad er din mening om det?

Min andet spørgsmål handler om tandbørstning. Vi er netop begyndt at børste tænder på min datter, da hun har en tand på vej i undermunden. Det er næsten umuligt at komme til, da hun lukker munden og skriger i vilden sky. Vi må derfor bruge en lidt fast hånd for at det skal lykkes: Indtil videre har vi gjort det morgen (efter ...


Annonce

... morgenmaden) og aften (efter aftenflaske) kl. ca. 19.30. Hun får imidlertid stadig en flaske mellem kl 23-24, og mit spørgsmål er derfor om tandbørstningen i stedet bør ligge her? Jeg har undladt det, fordi jeg synes det er synd at rive hende ud af søvnen, når hun jo allerede sover nat på det tidspunkt. Hvad er din holdning til det?

Mit tredje og sidste spørgsmål handler om skift til juniordyne. Jeg har virkelig meget lyst til at skifte til juniordyne, da min datter hele tiden sparker dynen af og (har jeg indtryk af) ligger stort set uden dyne det meste af natten. Hun er ret stærk og meget motorisk aktiv. Kan vende og dreje sig til at alle sider, sætter sig op, rejser sig på alle fire, har møvet sig frem på albuerne uden problemer i lang tid, og jeg tror, at det er et spørgsmål om dage, før hun kravler helt. Men (autoritetstro som man er) jeg har ikke rigtig turdet skifte pga. de officielle anbefalinger om at vente til 1 års alderen. Ville du mene, at det er forsvarligt at skifte allerede nu, eller skal jeg hellere give min datter noget ekstra tøj på når hun sover?

Jeg glæder mig til at høre din mening:)

Med venlig hilsen
Ida

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce