Annonce

Annonce

Brev:

Dilemma om ferie og kursusophold


27. maj 2015

Alder:
3 år, 6 mdr.

Dilemma om ferie og kursusophold

Kære Helen

Nu skriver jeg til dig igen. Jeg føler mig måske lidt overpylret, så jeg kunne godt tænke mig at høre din mening.

Sagen er at vi har planlagt at holde ferie de to første uger i august. Vi tager en tur til sydens sol og varme, som vi har gjort det før, og vores søn elsker det, og elsker naturligvis det nære samvær med mor og far.

Jeg har så erfaring med, at han bagefter synes det er lidt svært at komme hjem til hverdagen igen, idet det er træls at far og mor skal på arbejde, og at han skal i børnehave. Men han vænner sig jo alligevel hurtigt til det.

Mit dilemma er nu, at jeg er på mit arbejde blevet tilbudt at deltage i et spændende kursusophold fra mandag til fredag i den sidste uge i august. Det vil sige, at jeg skal køre søndag aften - 8 dage efter vores hjemkomst fra ferie (vi er hjemme lørdag aften - og jeg har tænkt mig at holde fri mandag for at give en blød landing).

Da min mand kører hjemme fra kl. 5:30 om morgenen, kan han ikke aflevere vores søn i børnehave. Mine svigerforældre som bor 5 min. gang væk, har lovet at hjælpe i den uge. Både med at vores søn kan ...


Annonce

... sove et par nætter hos dem, måske blive hjemme fra børnehave hos dem, og at de afleverer ham de andre dage, hvor de så kan komme kl. 5:30 og vente hjemme hos os på at han vågner - og så har han været hjemme og blevet puttet - og sovet i samme senge ganske sikkert - som sin far. Måske med afleveringsdage i børnehaven først på ugen, og hjemmedage hos bedsterne sidst på ugen.

Tænker du at det er ok? Min (psykolog)søster siger, at det er helt fint. Min (overpylrede??) mor er bekymret - og så bliver jeg også bekymret...

Alternativet er at vi ændrer vores ferie til de to sidste uger i juli. Det vil bare koste os 6.000 kr mere, hvilket godt kan mærkes i vores økonomi, men det skal vi nok overleve... Og det vil så betyde, at der ikke kun er en uge fra feriehjemkomst til jeg skal på kursus.

Vores søn har før overnattet hos bedsterne og har trives fint med det (en enkelt nat). Denne gang bliver det længere tid, og en uge efter ferien, og hans mor er ikke hjemme i den uge, men det er til gengæld hans far, og hans bedsteforældre som han er helt trygge ved. Han er nu 3½ år :o)

De bedste hilsner

M

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2023 | Opdragelse | 3 år, 11 mdr.

Min søn er meget farsyg

Hej Helen. Min søn på knap 4 år er meget farsyg og til tider afvisende...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2023 | Kost og ernæring | 3 år, 3 mdr.

Kost - 3 år, 3 mdr.

Kære Helen. Lillebror har ikke spist kød eller kylling siden han var 2 år....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Lillebror og upassende ord

Kære Helen Det er et par år siden at vi sidst har taget kontakt til dig. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce