Annonce

Annonce

Brev:

Rejse fra barn i en uge


14. april 2014

Alder:
7 mdr.

Rejse fra barn i en uge

Kære Helen.

Jeg er meget fortvivlet. Mig og min kæreste vil gerne på ferie en uges tid her til sommer, men uden barn. Det er ikke fordi, at vi ikke vil have vores søn som lige nu er 7½ måned med, men vi synes bare at vi godt kunne trænge til lidt alene tid. Ser du, vi havde kun været kærester i 6 måneder, da jeg blev gravid. Og en måned efter vi blev kærester fik han nyt arbejde, så det vil sige, at vi kun sås hver 3 weekend fordi han arbejde ude, og sådan var det i 1½ år. Det er først nu her i januar han er begyndt, at arbejde hjemme igen.

Når vi tager afsted vil Mikkel være omkring 10-11 måneder gammel, og kommer til at blive passet ved sin bedstemor og bedstefar, som han allerede nu tilbringer meget tid med. Han har allerede et par gange overnattet en enkelt nat ved dem selv, men vi tager også tit hele familien afsted og tilbringer en nat hos dem.

Han prøvede for første gang, at være hos bedsteforældrene en hel weekend her ...


Annonce

... for 2 uger siden. Bedstemor kom her hjem fredag formiddag og tilbragte dagen sammen med os, og tog ham så med hjem omkring 5 tiden. Vi kom så hjem til dem søndag morgen og tilbragte dagen med dem.

Det hele var gået rigtig rigtig fint. Han havde kun været ked af det en enkelt gang, og det var på vej hjem til bedstemor, der om fredagen. Der var han faldet i søvn i bilen, hvor hun var blevet nødt til at vække ham fordi de skulle ind og handle, og da de var færdige, og han skulle i sin stol igen blev han meget ked af det. Men det var den eneste gang han havde grædt hele weekenden.

Jeg ammer ham stadigvæk, men når han har været væk en enkelt nat, har det aldrig været et problem med, at give ham flaske istedet. Jeg har tænkt mig at stoppe amningen inden for rejser.

Men mit spørgsmål er jo sådan set bare, om det er meget forkert af os at rejse uden ham? Og om han kommer til at klare den uden os, sammen med bedsteforældrene ?

Knus N.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. december 2023 | Diverse | 8 mdr.

Kan kort tungebånd påvirke pludren?

Kære Helen Min datter er 8 måneder gammel, og jeg synes ikke, at hun pludrer...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Forskel på modermælkserstatning og tilskudsblanding

Hej Helen Tak for dig og din brevkasse :) Jeg er kommet til at købe type...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2023 | Sovevaner | 8 mdr.

8 måneder - søvn

Kære Helen Tak for dit udførlige svar på vores sidste brev! Her kommer endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Far på barsel, ammende mor på arbejde, nye sovevaner

Kære Helen Vi har en dejlig, meget aktiv dreng på 7 mdr, som rullede fra ryg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce