Annonce

Annonce

Brev:

Autolift og spædbarns ryg


7. marts 2012

Alder:
3 mdr.

Autolift og spædbarns ryg

Hej Helen

Jeg er nervøs for, at jeg virkelig har båret mig dumt ad. I stedet for en autostol valgte jeg inden fødslen at leje noget, der minder om en lift, som blev spændt meget omhyggeligt fast med bilens seler og nede i liften var der seler, som min søn skulle spændes fast med på traditionel vis – seler over skuldrene der samles og sættes i lukkemekanisme mellem benene. På denne måde kunne min søn ligge fuldstændigt ned. Dette valgte jeg af hensyn til hans ryg – fordi jeg gerne ville gøre det så godt som muligt. Men det er gået op for mig, at jeg faktisk nok i stedet har belastet hans ryg.

I begyndelsen lagde jeg først min søn i autoliften, når han var faldet i søvn. Nogle enkelte gange er han vågnet lidt op og været lidt utilfreds, men han faldt hurtigt i søvn igen, når vi begyndte at køre.

Jeg spændte ham fra starten af ret stramt fast, da et familiemedlem fortalte mig, at det skulle være meget fast – altså stramt.

Jeg havde ved lejens start fået at vide, at jeg kunne forvente, at min søn kunne bruge autoliften indtil han var fem måneder. Min søn er stor, og inden for de sidste uger har det været svært at få selen lukket om ham. Han er tre en halv måned. Jeg har måttet mase for at lukke selen. Jeg tænkte, at vi da vist snart skulle have fat i en autostol, fordi det ikke kunne vare længe, inden jeg slet ikke ville kunne lukke selen. Jeg har måttet mase for at lukke selen de sidste to uger.

Jeg begyndte efterhånden at lægge min søn i autoliften i vågen tilstand. Nu oplevede jeg, at han blev ked af det og skældte ud. Jeg tænkte, at han nok ikke kunne lide at blive lagt ned i den kolde lift, og at han nok syntes, det var træls at blive spændt fast. Han faldt generelt i ...


Annonce

... søvn, når bilen begyndte at køre – eller til ro og lå og kiggede på legetøj, vi havde hængt op.

I går var jeg ude i den butik, hvor jeg havde lejet autoliften og forklarede, at jeg havde brug for en autostol allerede nu. Så fik jeg at vide, at det nok var godt, at jeg skiftede nu, når min søn er så stor, så det ikke kom til at gå ud over hans ryg. Den pågældende rådgiver gav udtryk for, at man ikke skulle lukke selen stramt. Hmmm……

Nu efterrationaliserer jeg så og tænker, at jeg altid har lukket selen stramt om mit barn, og at jeg den sidste tid har måttet mase for overhovedet at kunne lukke selen – så er hans ryg måske blevet trykket sammen – og hvilken betydning kan det så have? Min søn har måske protesteret, fordi det har gjort ondt. Det er jeg bare helt vildt ked af, at jeg ikke har forstået. Det har altid været kendt, at man skal bruge autostol uden at overdrive brugen heraf, fordi det kan være dårligt for barnets ryg – men er det ikke meget værre med min brug af autoliften?

Vi er aldrig kørt særligt langt, men nogle gange er min mand og jeg skiftes til at blive ved vores søn i bilen, mens han sov – så er den anden løbet ind for at handle, så han har da ligget i autoliften et stykke tid. Jeg tænkte, at det netop ikke var et problem, når min søn jo lå helt fladt ned.

Jeg tænker på, om jeg kan have skadet min søns ryg – og hvilken betydning dette kan have – kan han blive invalid af det, eller vil der være tale om en lidt mere sårbar ryg, eller hvad kan konsekvensen være?

Jeg ville gøre det så godt, men har så måske virkelig gjort det modsatte.

Kan der overhovedet gøres noget for at rette op på den påvirkning min søns ryg er blevet udsat for?

Venlige hilsner fra
LSK

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Dårlig nattesøvn - 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har længe fulgt din brevkasse og har været utrolig glad for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce