Annonce

Annonce

Brev:

Rejse væk fra mor


14. august 2011

Alder:
8 mdr.

Rejse væk fra mor

Hej Helen.

jeg skriver til dig igen, fordi jeg har fået en lille ny bekymring, som jeg har rigtig meget brug for at høre din mening om.

Min lille pige er nu 8 1/2 mdr gammel, og suser rundt i hele huset og haven - enten ved at kravle eller gå med mig eller far i hånden. Hun spiser fint - grød og rugbrød og grøntsager, fisk og kød osv. Hun er nysgerrig og glad, har fået fire tænder og elsker selskab særligt af andre børn, og helst hendes storebror. Om aftenen bliver hun ammet i søvn. Hun tog en kort overgang flaske her, men blev pludselig meget sur på den ... - tager nu gerne flaske i løbet af dagen og om natten, hvis hun er sulten. Men altså ikke ved puttetid, hvis hun overhovedet kan blive fri. Hun protesterer temmelig voldsomt, hvis den bliver præsenteret på det tidspunkt.

Nu er det hendes far, der er hjemme på orlov med hende, mens jeg er på arbejde. Og det går rigtig fint med dem begge to. Min lille bekymring, som jeg gerne vil høre din mening om, drejer sig om at min mand har snakket om at han gerne ville tage en tre dages tid op og besøge sine forældre sammen med vores lille pige. De bor temmelig langt væk, så det kan ikke lade sig gøre at besøge dem uden at overnatte der. Vi har besøgt dem før sammen med begge børn og sovet der allesammen, og det gik fint nok. Min mand har gjort det samme med vores ældste barn, ...


Annonce

... men da var han godt 1 år, før de tog afsted sammen alene uden mor.

Det jeg er bekymret for er følgende:
- er min lille pige klar til at være væk fra mig så længe (eller er det bare mig der får en moderlig stikken i hjertet)?
- hvordan skal det gå med at få hende puttet uden amning, bliver hun så helt traumatiseret over det at skulle i seng - eller skal jeg se det som en oplagt mulighed for at lægge den amning på hylden - det har jeg, som du ved, intet imod? (og jeg ville heller ikke protestere over at få hele min nattesøvn et par nætter i træk ; ))

Min mand mener ikke at det er en god ide, at vi alle tager derop over en weekend, det bliver for stressende, syntes han. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Det virker som om det er vigtigt for ham og hans forældre, at han kommer op til dem istedet for at de besøger os. Og jeg tror også at det har noget at gøre med, at han gerne vil have hende for sig selv med sine forældre. Det forstår jeg også godt, det skal der selvfølgelig være plads til.

Men skal jeg alligevel insisterer på, at de jo kan komme på besøg hos os istedet? Hans forældre arbejder ikke længere, så det er ikke noget problem på den måde. Og det er jo ikke vores datters behov at komme op til farmor og farfar - eller er det?

Jeg håber, at du kan hjælpe mig ud af mit lille dilemma.

mange hilsner,
Ida's mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce