Annonce

Annonce

Brev:

Bliver hurtigt forpustet - 5 måneder


29. december 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Bliver hurtigt forpustet - 5 måneder

Hej Helen

Min søn er efterhånden blevet 5,5 måneder og er en lille, aktiv dreng, der mosler rundt og gerne vil rulle rundt og skubbe sig frem, selv han ikke har fundet teknikken til det sidste endnu.

Jeg synes dog, at han meget hurtigt bliver forpustet, når han ligger og leger eller hopper rundt på puslebordet og trækker vejret med hele maven. Er det normalt, at babyer bliver forpustede hurtigt?

Han hoster også lidt engang i mellem; nogle gange lyder det som egentlige host, andre gange som om lidt spyt render forkert, og andre gange igen som om han forsøger at få vores opmærksomhed.

Vi har jo næsten lige været til 5-måneders undersøgelse, hvor han er blevet lyttet på, og lægens konklusion var, at han var en sund og rask dreng.

Jeg kan dog alligevel ikke helt slippe hans tendens til at blive forpustet; måske fordi han også har fået ...


Annonce

... børneeksem, som jo kan indikere risiko for astma. Hverken jeg eller faren har det dog, og vores søns vejrtrækning er hverken pivende eller hvæsende, og han han hoster heller ikke om natten/tidlig morgen, som jeg kan læse at mange astmabørn gør. Det virker heller ikke til, at det holder ham tilbage fra at være aktiv eller påvirker hans spisning, da han jo nu får flaske, ved vi, at han får, hvad han skal have + smagsprøver på grød og mos oveni.

Jeg har prøvet at se, om han har indtrækninger, når han er forpustet, men jeg synes, det er svært at vurdere. Han trækker som sagt vejret med hele maven, når det er.

Jeg overvejer at tale med min læge igen, men har også tænkt på, om sundhedsplejersken kan hjælpe med at vurdere, om det er normalt, hvis tager forbi åbent hus. Tror du, at hun vil kunne hjælpe, eller er det vores læge, vi skal forbi igen?

Med venlig hilsen
C

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. november 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Falde i søvn i soveværelset

Hej Helen - igen Jeg kan jo lige så godt benytte mig af, at jeg har al den...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Blandingsforhold ved grøntsagsmos

Kære Helen Det går rigtig godt med grøden - lillebror smasker og laver...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2022 | Udvikling | 4 mdr.

Hvor er klukleen henne?

Hej Helen, Vi har en lille mus på 4.5 måneder, som pt sover rigtig uroligt...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder og dagsrytme

Kære Helen Vores dejlige tut har en meget anderledes dagsrytme end den fra...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

Putning, søvn og rytme

Hej igen Helen, Tak for dine svar.. Vi har nu prøvet at strække vågentiden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce