Annonce

Annonce

Brev:

Min søn skriger og skriger


11. september 2020

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Min søn skriger og skriger

Hej Helen,

Så er vi tilbage med to spørgsmål. Denne gang vedrørende nogle adfærdstræk ved vores søn. Hans historik er efterhånden lang. Han har haft kolik grundet mavekneb, og er generelt bagud både motorisk og af sind. Han er 13 mdr. nu og hverken kravler eller går. Han er dog begyndt at trække sig hen over gulvet med armene, og det er en STOR succes for os. Han interagerer ikke super meget. Ingen giv/tage lege eller lignende. Det eneste han efterligner er når vi klapper. Sover fint om dagen i barnevogn, men er utryg ved at vi går om aftenen, så han sover i vores soveværelse og jeg bliver der indtil han sover.

Han er startet i institution for 4 uger siden og det går ikke super godt. Han er desværre rigtig ked af det, så vi prøver at give ham korte dage (8-13). Men den adfærd vi ikke forstår, startede længe før start i institution...

1) Han har været meget verbal meget af hans liv, lavet mange lyde og skreget. De seneste 2-3 måneder har det dog taget lidt overhånd. Han skriger meget af dagen. Ikke bare små skrig, men voldsomme skrig, som ofte virker vrede eller frustrerende. Som forældre er vi efterhånden også ret frustrerede; hver dag er en kamp om at finde ud af hvad han er så vred / frustreret over. Vi prøver alt muligt; nærvær, distrahering og har altid fokus på om hans basale behov er opfyldt (søvn, ble, mad). Vi kan simpelthen ikke finde ud af hvorfor han virker så vred hele tiden og ...


Annonce

... som mor, kan jeg ikke lade være med at tænke; hvad er det vi ikke gør rigtigt? Det er så nedslående at man hopper og springer for ham og forsøger at gøre alt for at han er glad, uden at det virker.

Har du hørt om denne adfærd før? Er der håb forude? Er der noget vi ikke er opmærksom på eller har overset?

Hans rytme ser således ud:
06:30 - Vågner og får grød, vand af kop
09:00 - Snack, vand af kop
09:30 - Sover 1. lur (ca. 1,5t)
11:30 - Frokost og vand af kop
14:30 - Sover 2. lur (ca. 1,5t)
16:00 - halv bolle, vand af kop
17:00 - vores aftensmad, efterfulgt af en grød (evt. bad)
19:30 - puttes til natten, får 1 flaske MME (sover ca. kl. 20-20.30)

Note: han er ikke signalstærk. Det er storesøster nemlig og han har generelt ikke de træk.

2) Herudover vågner han om natten i skrig - ud af den blå luft og er umulig at trøste. Han skriger, laver flitsbue og er helt ude af den. Storesøster gjorde det samme (og gør det ikke mere), men det er ellers ikke noget jeg hører fra andre at de oplever med deres små børn. Nu gør mit barn nr. 2 så det samme og vi kan ikke trøste ham. Det eneste der får ham ned og stopper gråden, er tegnefilm på en telefon (ikke super optimalt).

Hvad kan det være? Hvorfor vågner han og går fra 0 til 100 på 1 sek og er helt utrøstelig om natten? Måske du har hørt om det før?

Håber du kan komme med nogle nye perspektiver.

Mor, der er træt af skrigeriet

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juli 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Pige er svær at gå fra

Kære Helen Lillesøster er nu blevet 15 måneder og trives rigtig godt. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.

Vil ikke ligge ned i barnevognen

Hej Helen. Tak for dine gode råd og vejledning vedr. vores dreng ikke vil...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Samlejebevægelser

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har fundet...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.

Råd vedr lur og amning

Kære Helen. Skriver da jeg kunne bruge gode råd vedr. lur / amning inden...

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Sover 1 lur om dagen

Kære Helen. Jeg har skrevet til dig for et stykke tid siden omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce