Annonce

Annonce

Brev:

Afbrudt søvn og taber sig


31. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Afbrudt søvn og taber sig

Kære Helen.

Min søn er nu præcis 4 mdr gammel og søvnen er stadig virkelig afbrudt. Han vågner og græder ca. hvert 20. min. dag og nat. Om dagen i barnevogn, og natten ved siden af mig. Og sådan har det stort set været siden fødslen.

Vi står op ca. 7.30 og ved 9 tiden bliver han ammet og kommer ud i vogn. Jeg kan med meget god vilje og alt mellem 4 og 10 små trilleture, holde ham i søvnen i 1,5 time. Han græder som sagt efter 10-20 min. men hvis jeg hurtigt triller, så vågner han ikke rigtigt op. Jeg har hele tiden ment at der er noget der generer ham i søvnen. Når han bliver puttet til natten ved 20 tiden, “vågner” han også 20-40 min. efter amning og søger brystet. Hvis han ikke får det, vågner han helt op og græder. Og sådan er det hele natten. Jeg har forsøgt både om dagen og natten at fjerne det der får ham til at sove LIGE inden han falder i søvn, men så vågner han altså helt op, og jeg får ham ikke videre i søvnen.

De sidste par uger er det blevet værre, og han får måske sammenlagt 1,5 t søvn i løbet af en dag. Efter ca. 30-40 min kan jeg ikke få ham videre i søvnen, og han græder bare og er træt. Han vågner altid grædende, og virker ikke ...


Annonce

... udhvilet. Jeg fuldammer stadig, og han gylper stadig meget. Jeg føler dog ikke at han overspiser længere, og jeg sørger for at han får tømt brystet helt. Sut øver vi fortsat men han vil ikke. Spytter ud efter kort tid. Jeg har forsøgt en smule med mme, men det har han STOR gylpet af, så er stoppet igen. Igår var jeg så ved lægen for at tale refluks, og få ham vejet, da jeg synes han er så tynd. Det viser sig så at han har taget et ordentligt hak ned på sin kurve, nu ligger han lidt under gennemsnit. 6,3 kg. og han er lang. Lægen har sendt en henvisning til børnelægen men der er 20 dages ventetid, også i en anden by vi kunne køre til.

Min søn er glad og trives når han er vågen. Smiler, pludrer, råber og er nysgerrig og kvik. Men jeg vil så gerne vide hvad det er der “vækker” ham når han sover. Jeg selv er jo også en zombie efterhånden, pga seriøs søvnmangel.

Hvad tænker du? Skal jeg prøve noget inden vi kommer til børnelægen så han ikke taber sig ydeligere? Grød, mme? Skal jeg prøve at droppe mælkeprodukter? Man kan vist få en mme uden mælkeprotein, skulle jeg prøve den? Jeg har altid haft mistanke om at min mælk generer hans mave.

Med venlig hilsen
Mor til to.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

30 minutters baby

Kære Helen. Min søn på 4 måneder er vist en såkaldt 30 minutters baby. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Ikke interesseret i skemad

Hej Helen. Vores dreng fylder 6 måneder den 29.november. Jeg har flere...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Natteroderi 4 mdr baby

Hej Helen, Tak for en super brevkasse, som jeg efterhånden har spenderet en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget skemad?

Hej Helen Vores datter bliver snart 5 måneder og vi startede så småt op på...

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil sove i samme seng som os

Hej Helen. Jeg håber du har et godt råd, til hvordan vi kan få vores søn til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce