Annonce

Annonce

Brev:

Afbrudt søvn og taber sig


31. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Afbrudt søvn og taber sig

Kære Helen.

Min søn er nu præcis 4 mdr gammel og søvnen er stadig virkelig afbrudt. Han vågner og græder ca. hvert 20. min. dag og nat. Om dagen i barnevogn, og natten ved siden af mig. Og sådan har det stort set været siden fødslen.

Vi står op ca. 7.30 og ved 9 tiden bliver han ammet og kommer ud i vogn. Jeg kan med meget god vilje og alt mellem 4 og 10 små trilleture, holde ham i søvnen i 1,5 time. Han græder som sagt efter 10-20 min. men hvis jeg hurtigt triller, så vågner han ikke rigtigt op. Jeg har hele tiden ment at der er noget der generer ham i søvnen. Når han bliver puttet til natten ved 20 tiden, “vågner” han også 20-40 min. efter amning og søger brystet. Hvis han ikke får det, vågner han helt op og græder. Og sådan er det hele natten. Jeg har forsøgt både om dagen og natten at fjerne det der får ham til at sove LIGE inden han falder i søvn, men så vågner han altså helt op, og jeg får ham ikke videre i søvnen.

De sidste par uger er det blevet værre, og han får måske sammenlagt 1,5 t søvn i løbet af en dag. Efter ca. 30-40 min kan jeg ikke få ham videre i søvnen, og han græder bare og er træt. Han vågner altid grædende, og virker ikke ...


Annonce

... udhvilet. Jeg fuldammer stadig, og han gylper stadig meget. Jeg føler dog ikke at han overspiser længere, og jeg sørger for at han får tømt brystet helt. Sut øver vi fortsat men han vil ikke. Spytter ud efter kort tid. Jeg har forsøgt en smule med mme, men det har han STOR gylpet af, så er stoppet igen. Igår var jeg så ved lægen for at tale refluks, og få ham vejet, da jeg synes han er så tynd. Det viser sig så at han har taget et ordentligt hak ned på sin kurve, nu ligger han lidt under gennemsnit. 6,3 kg. og han er lang. Lægen har sendt en henvisning til børnelægen men der er 20 dages ventetid, også i en anden by vi kunne køre til.

Min søn er glad og trives når han er vågen. Smiler, pludrer, råber og er nysgerrig og kvik. Men jeg vil så gerne vide hvad det er der “vækker” ham når han sover. Jeg selv er jo også en zombie efterhånden, pga seriøs søvnmangel.

Hvad tænker du? Skal jeg prøve noget inden vi kommer til børnelægen så han ikke taber sig ydeligere? Grød, mme? Skal jeg prøve at droppe mælkeprodukter? Man kan vist få en mme uden mælkeprotein, skulle jeg prøve den? Jeg har altid haft mistanke om at min mælk generer hans mave.

Med venlig hilsen
Mor til to.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Afhængig af sut for at sove?

Hej Helen Vores lille datter på 3 måneder sover ikke så godt om dagen. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


20. januar 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Utrøstelig pige om aftenen

Kære Helen Jeg skriver til dig, fordi vi virkelig føler vi har prøvet alt....

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Genvinde trygheden og søvnen

Hej Helen, Tusinde tak for dit svar til mit problem med min datter som har...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hjælp til mere rutine (6 måneder)

Hej Helen I næste uge runder vores søn 6 måneder. Indtil nu har vi bare...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

40 min søvn

Hej Helen :) Tusind tak for dit svar! Jeg forsøger at putte hende 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce