Annonce

Annonce

Brev:

Afbrudt søvn og taber sig


31. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Afbrudt søvn og taber sig

Kære Helen.

Min søn er nu præcis 4 mdr gammel og søvnen er stadig virkelig afbrudt. Han vågner og græder ca. hvert 20. min. dag og nat. Om dagen i barnevogn, og natten ved siden af mig. Og sådan har det stort set været siden fødslen.

Vi står op ca. 7.30 og ved 9 tiden bliver han ammet og kommer ud i vogn. Jeg kan med meget god vilje og alt mellem 4 og 10 små trilleture, holde ham i søvnen i 1,5 time. Han græder som sagt efter 10-20 min. men hvis jeg hurtigt triller, så vågner han ikke rigtigt op. Jeg har hele tiden ment at der er noget der generer ham i søvnen. Når han bliver puttet til natten ved 20 tiden, “vågner” han også 20-40 min. efter amning og søger brystet. Hvis han ikke får det, vågner han helt op og græder. Og sådan er det hele natten. Jeg har forsøgt både om dagen og natten at fjerne det der får ham til at sove LIGE inden han falder i søvn, men så vågner han altså helt op, og jeg får ham ikke videre i søvnen.

De sidste par uger er det blevet værre, og han får måske sammenlagt 1,5 t søvn i løbet af en dag. Efter ca. 30-40 min kan jeg ikke få ham videre i søvnen, og han græder bare og er træt. Han vågner altid grædende, og virker ikke ...


Annonce

... udhvilet. Jeg fuldammer stadig, og han gylper stadig meget. Jeg føler dog ikke at han overspiser længere, og jeg sørger for at han får tømt brystet helt. Sut øver vi fortsat men han vil ikke. Spytter ud efter kort tid. Jeg har forsøgt en smule med mme, men det har han STOR gylpet af, så er stoppet igen. Igår var jeg så ved lægen for at tale refluks, og få ham vejet, da jeg synes han er så tynd. Det viser sig så at han har taget et ordentligt hak ned på sin kurve, nu ligger han lidt under gennemsnit. 6,3 kg. og han er lang. Lægen har sendt en henvisning til børnelægen men der er 20 dages ventetid, også i en anden by vi kunne køre til.

Min søn er glad og trives når han er vågen. Smiler, pludrer, råber og er nysgerrig og kvik. Men jeg vil så gerne vide hvad det er der “vækker” ham når han sover. Jeg selv er jo også en zombie efterhånden, pga seriøs søvnmangel.

Hvad tænker du? Skal jeg prøve noget inden vi kommer til børnelægen så han ikke taber sig ydeligere? Grød, mme? Skal jeg prøve at droppe mælkeprodukter? Man kan vist få en mme uden mælkeprotein, skulle jeg prøve den? Jeg har altid haft mistanke om at min mælk generer hans mave.

Med venlig hilsen
Mor til to.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Motorisk uro, søvn og hyppige natteamninger

Kære Helen Tak for en enormt brugbar brevkasse. Jeg har problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Ændret adfærd knap 6 mdr.

Kære Helen. Først og fremmest, tak fordi du tager dig tid. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Afbrudt søvn pige 4,5 måned

Kære Helen, Vi har talt om søvn før, og vi har forsøgt at implementere dine...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Udvikling | 3 mdr.

Udvikling og søvn - 3 mdr.

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om nedenstående, men har nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme, dreng 12 uger

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg kan ikke tælle hvor mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce